Saftige jordbærcupcakes fra 2011

Oppskrift på saftige cupcakes fra 2011

Her snakker vi «moist» altså.
Med jordbærpurè og kulturmelk ble dette saftige saker,
med litt sprø topp,
som ble dekket med vaniljefrosting.

Vaniljefrostingen er en smørkrem med vaniljekulturmelk.
Og den ble skikkelig god!

JordbærCupcakes med kulturmelk.

1,8 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/4 ts natron
en klype salt (se bilde)
0,65 dl kulturmelk
1 ts vaniljeekstrakt
1 dl sukker
1 egg
50 g smør

Frosting

0,65 dl kulturmelk
1/4 vaniljestang (kun frø)
100 g smør
7,5 dl melis

 
Rør romtemperert smør og sukker hvitt, bland så i et egg.

 
Pisk godt sammen.
Bland vaniljeekstrakt i kulturmelken,
(eller bruk 1/4 vaniljestang og rør frøene ut i kulturmelken)

 
Bland alt det tørre, også en klype salt som vist på bilde (dette er en teskje)
Og bland vekselvis inn tørt og vått med pisking mellom hver.


Lag jordbærpurè av ferske/frosne jordbær, (mos de i stavmikser)
Og bland i en dl i røren. Rør forsiktig med slikkepott nå.

Ha røren i ca 9-10 muffinsformer (3/4 full)
Og stek de på 175* i ca 20-25 minutter.
Sjekk med en kakenål/strikkepinn om de er stekt i midten.
Avkjøles på rist.

Frosting:
 
Rør mykt smør og melis sammen, kan bli litt tørt, tilsett da litt kulturmelk.
Skrap frøene ut av vaniljestangen.

 
Og pisk frøene ut i kulturmelken så de sprer seg godt.
Pisk litt og litt kulturmelk inn i melisblandingen til du har en fluffy blanding.

Dekorer så Cupcakes og sett de kjølig.

Litt rød pynt for å friske opp,
spar gjerne et jordbær og pynt med det på toppen.

Frosting oppskriften gir ganske mye frosting,
det gjør de ofte,
lurer på om amerikanerene bruker mye mer frosting enn oss…???


Saftige og smakfulle Cupcakes!


Frister det å prøve??

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.