Rabarbragrøt.

Hjemmelaget rabarbragrøt.

Lunken, med litt sukker på toppen så det ikke blir snerk.

Iskald fløtemelk, som blander seg med den lunkne,
syrligsøte rabarbragrøten.

Følelsen av barndom i munnen.

Lukke øynene, kjenne det ile litt i kjeven,
som da vi spiste rabarbrastilker,
dyppet i en kopp med sukker.

Men den grøten,
som vitner om at sol og sommer er like rundt hjørnet.

Den må du prøve!

Rabarbragrøt.

4-5 dl rabarbra i biter.
1,5 dl sukker, ca (smakt til)
5 dl vann
3 ss potetmel/tapioka
3 ss vann
1 kanelstang /et dryss kanel / kan sløyfes

Ferske jordbær til servering, om ønskelig.

Kok rabarbra, sukker og vann (+ kanelstang)
til rabarbraen er mør.
Bland like deler potetmel/tapioka og vann,
rør inn i kokende rabarbra i en tynn stråle.
Gi grøten et oppkok, og sett til avkjøling.
Fjern eventuelt kanelstangen
Dryss litt sukker på toppen for å unngå snerk.

Server lunken med iskald fløte/fløtemelk/melk
Og gjerne ferske jordbær på toppen.

Har du mer rabarbra igjen?

Hva med å lage en drikk:

Hjertelig rabarbra.

Eller rabarbrakake, verdens beste rabarbrakake!

Please follow and like us:

2 hendelser på “Rabarbragrøt.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.