Nydelig krydderkake. Med surmelk og appelsin.

Jeg elsker krydderkaker.
Smaken av nellik, kanel og ingefær sammen,
gir meg en god varm og trygg følelse.

Det tar meg litt tilbake til barndommen.
Den saftige krydderkaken som var laget med surmelk.
Surmelk gjør kaker saftig,
og er det jeg velger når jeg baker sjokoladekake også.

Texaskaken er en av favorittene når det kommer til saftig sjokoladekake.

Oppskrift på Texaskaken –
saftig sjokoladekake

Og skal du bake en god tung sjokoladekake,
med tre-lag-fyll,
en kake som bare blir bedre og bedre når det går noen dager.

Da bør du prøve Anna-kaken.
Stabil og enkel å jobbe med.
Suveren på smak!

Oppskrift på Anna – kaken
saftig stabil sjokoladekake

Men over til krydderkaken. Eller surmelkskaken.

Denne kaken kan minne litt om Bergensk Brødkake,
men da ville jeg sløyfet appelsinen, både skall og oljer,
og byttet det ut med 1/2 ts stjerneanis.

Surmelkskake
med krydder og appelsin.

3 dl hvetemel
2,4 dl sukker
2 ts kanel
1/2 ts natron
1/4 ts ingefær
1/4 ts kardemomme

1/4 ts nellik
Skall av 1 appelsin, kun det ytterste oransje, finrevet

1 dråpe kardemomme, doterra eterisk olje  (se tips under)
1 dråpe cinnamon bark doterra eterisk olje
1 dråpe ingefær, doterra eterisk olje
1 dråpe nellik, doterra eterisk olje
2 dråper appelsin, doterra eterisk olje

2,4 dl surmelk/kefir
50 g smeltet smør

Bland alt det tørre og revet appelsinskall.
Bland eteriske oljer i surmelk.
Bland disse to sammen, ha i smeltet avkjølt smør.

Hell i en liten   form.
Stek på 175* ca 45-50 minutter. (Sjekk med kakenål/tynn strikkepinn)

Avkjøp på rist.

Bland sammen litt melis og appelsinsaft, + en dråpe appelsin eterisk olje,
og smør på toppen.

Event bare dryss melis på toppen.

Tips! Kaken kan så klart lages uten eteriske oljer,
bruk litt mer av tørt krydder.
Men den helt samme dybde av smaker vil ikke komme frem.
(Vil du kjøpe oljer så ta kontakt)

#surmelkskake

Please follow and like us:
error

4 hendelser på “Nydelig krydderkake. Med surmelk og appelsin.”

    1. Ja det må du nok, men det tror jeg du finner ut av 🙂 Tenkte litt på å lage kurs i lavfoodmap-mat, for det er mange som kunne trengt litt inspirasjon der 🙂 Ja her i Åsane altså.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.