Rogan Josh. Indisk lam med yoghurt.

Det er høst og i butikkene bugner det av lammekjøtt.
Men lam er ikke bare fårikål.
Lam er helt fantastisk å koke inn i en god indisk gryte.
Som Rogan Josh.

Tomat og yoghurt, samt masse krydder,
setter nydelig smak på denne retten.
Har du ikke alle krydderne?
Du kan fint droppe noen av dem,
smak til og finn din egen vri.
Lammekjøttet blir bare SÅ utrolig mørt og godt….

Rogan Josh
Indisk lam med yoghurt.

800 g Lammebog i skiver
Litt olje
2 gule løk
1 kinesisk hvitløk
2 ts revet ingefær, fersk
1/4 ts nellik
1/2 ts kardemomme
2 ts spiskummin
1 ts malt koriander
1 ts chiliflak
2 ts gurkemeie
1 ts salt

400 g passerte tomater/hakkede tomater på boks
(Eller 400 g hjemmelaget tomatsaus)
125 g yoghurt naturell

Stek løk myk i olje,
ha i krydder, hvitløk og ingefær,
tomater og yoghurt.
La koke 1 minutt.
Ha i Lammekjøtt, er bitene store skjær dem i to.

Små-kok/trekkes under lokk i 1,5-2 timer
Rør innimellom.

Ha i 1 ts Garam Masala.
Smak til med salt, pepper, sitron og litt søt chutney.
Serveres med frisk koriander på toppen,
ris og naan-brød, samt mango/plomme-chutney

Oppskrift: Enkle naan-brød stekt på stekepanne

#søndagsmiddag

Please follow and like us:
error

4 hendelser på “Rogan Josh. Indisk lam med yoghurt.”

  1. Dette såg godt ut, så no står det på koking her. Blir spennande om det fell i smak hos dagens gjester 🙂 ungdommene :

  2. Ja, dette frister til gjentakelse, Kjersti. Det var en nydelig middag som alle likkte godt.
    Blir nok reprise på denne så tusen takk for ideen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.