Plommesyltetøy

Hjemmelaget tykt plommesyltetøy er nydelig i gjærbakst.
Eller til frokost på brødskiven.

Prøv den nydelige tekaken med plomme og vaniljekrem.
Perfekt match!

Plommesyltetøy

1 kg plommer
1/2 dl vann
400 g sukker
1 sitron
2 stjernanis om ønskelig.

Kok plommer og vann under lokk til plommene er møre. ca 30 minutter
(Del gjerne plommene for kortere koketid)
Fjern steinene. Ha i saften av sitron
Ha i sukker og la det koke seg tykt, ca 30 minutter
Ta om ønskelig stjerneanis i de siste 15 minutter av koketiden.
(For ekstra tykt syltetøy ha i litt syltepulver.)

Ha over på rene glass.
Kan også fryses.

Please follow and like us:
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.