En saftig kombinasjon mellom gjærbakst, plomme og vanilje.
Har du også et vell av plommer i hagen i høst?
Her er en veldig godt måte å bruke dem på.
Plomme passer nemlig perfekt i gjærbakst!
Trøndersk tekake.
100 g smør
3 dl melk
50 g gjær
100 g sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt (tilført oppskriften av meg)
1/2 sitron, finrevet kun det gule av skallet
ca 7-8 dl hvetemel
Ca 2 dl hjemmelaget tykk vaniljekrem
ca 1-2 dl hjemmelaget plommesyltetøy
Smelt smøret og lunk melken i det til alt er lunkent. Bland alle ingrediensene godt sammen til en litt klisset løs deig. La heve litt, ca 20 minutter, tildekket.
Del deigen i to, bruk litt mel og kjevle ut en leiv som passer en ca 25×35 form.
(eller lignende runde former)
Smør på vaniljekrem og plommesyltetøy.
Kjevle ut andre leiven og legg denne forsiktig over.
Smør litt vaniljekrem på toppen for å få en pen overflate med litt stekt vaniljekrem.
Etterheve ca 20 minutter.
Stek på 200* ca 20-25 minutter.
Pass på så den ikke blir brent.
Bruker du mindre former blir kaken tykkere og må kanskje ha litt lengre steketid.
Plomme og vaniljekrem hørtes IKKE feil ut 🙂 Nam <3