Ingefærshot – Oppskrift

Det er enkelt  å lage sin egen ingefærshot,
for skal du drikke en sånn hver dag,
blir det fort kostbart både for deg og miljøet,
om man tenker på den plastbeholderen de selges i.

Så, hvorfor ikke lage deg en flaske,
så har du den klar i kjøleskapet.

Jeg ventet så klart til jeg var BLITT forkjølet med å lage,
men likevel, det gjør så godt for halsen med en shot ingefær!

Jeg bruker en før jeg legger meg, for å unngå å hoste.
I går tok jeg med et glass med litt i, samt sugerør,
og når jeg våknet og kjente kriblingen,
sugde jeg i meg litt, og så litt vann etterpå.

Fungerte bra, jeg slapp unna de store hosteanfallene.

Oppskriften er fra Meny,
og jeg ble tipset om den i går,
sa jeg la ut oppskriften på den sterke Linsesuppen i gruppen:
Vegetarentusiaster

Ingefærshot!

400 g ingefærrot
1 l vann
2 sitroner
1 dl honning

Skrell ingefærroten med en teskje. (Skrap skallet av)
Og riv den i en kjele med vann.
Kok opp og kok forsiktig i 10 minutter
Ha i honning og sitronsaft.
La stå litt og sil så over på flasker.
Voila, så enkelt var det faktisk.
Oppbevares i kjøleskap.

Jeg halverte oppskriften, 400 g ingefær er faktisk ganske mye!
Tips! Er du i Oslo, kjøp ingefær i asiatisk butikk der, mye billigere enn i Bergen f.eks.

Please follow and like us:

6 hendelser på “Ingefærshot – Oppskrift”

  1. Det der tror jeg er dunder for kroppen 😀 Men du husk på at honning mister mange av de fantastiske egenskapene den har om man varmer den til over 42-43 grader 🙂 Takk for oppskrift 😀 <3

  2. Dette har jeg tenkt på lenge, å lage min egen ingefærshot. Jeg pleier alltid å kjøpe på en restaurant jeg av og til går på. Men det er jo ikke akkurat hver dag.
    Tusen takk for oppskriften. Skal gå til innkjøp av ingredienser.
    Hvor lenge holder det seg i kjøleskapet tror du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.