Med smak av krydder og et hint av kokos.
Du verden så gode disse var.
Faktisk så gode at jeg har laget dem to dager på rad.
Enda bedre ble de med tilbehøret:
Epler stekt i brunt sukker, smør og kanel….
Servert med vaniljeis….
Dette har vært desserten min to dager altså.
Og jeg har nytt hver bit. Helt vidunderlig.
Her får du oppskriften
Liten porsjon, så doble den gjerne,
røren holder seg i kjøleskapet noen dager.
Hell røren på en liten mugge, så steker du et par lapper ved behov.
Søtpotetpannekaker
1/2 søtpotet, i biter, dampet og most i en potetpresse/potetmoser/stavmikser etc.
Ca 1,25 dl søtpotetmos
2 små egg
90 g hvetemel
1 ss sukker
1/2 ts kanel
1/4 ts ingefær
1/4 ts kardemomme
1/4 ts salt
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
1,5 dl kokosmelk (Eller vanlig melk)
Pisk sammen avkjølt søtpotetpure og egg.
Ha i hvetemel, bland inn alt det tørre i hvetemelet.
Pisk godt sammen og tilsett litt og litt kokosmelk (vanlig melk)
La røren stå og svelle litt.
Stek fluffy små lapper i litt smør på stekepannen.
Det perfekte tilbehør:
1 eple
2 ss smør
2 ss brunt sukker
Et dryss kanel.
Skjær eple i små biter.
Smelt smør på stekepannen, ha i sukker og kanel.
Stek eplebitene såvidt møre i blandingen.
Nyt søtpotetlappene med eplefyll og vaniljeis.
Har du prøvd proteinpannekaker?
Perfekt når du har en banan som begynner bli brun.
Eller etter trening.
Disse er sunne og full i proteiner,
samtidig er de veldig gode!!
deilig,men det er dei gluten og melkefrie jeg har skrevet ned nå :=)
De er veldig gode de og. Søtpotetpannekakene kan bli glutenfrie med glutenfritt mel 🙂
Tilbakeping: MetteJosteinsdatter 🚶♀️🐕🐈 – framsnakker videre.....