Sveler – Lapper – På bål eller panne

Jeg hadde en kefir-skvett som var gått ut på dato,
veldig ut på dato, men den var altså like god!

Så da ble det en porsjon sveler,
litt tok jeg med på fjellet og stekte på bål,
i tur-stekepanne sammen med min mor.
Var planen,
men det var så kald vind at vi nøyde oss med kaffe.
Svelene stekte jeg på bål når jeg kom hjem.

Resten stekte jeg på takke her hjemme.
Men de kan så klart stekes på stekepanne.

De ble skikkelig luftige og gode,

Her er ferge-oppskriften,
som har stått bakpå natronposen i flere år.
Tidligere en hemmelig oppskrift.

Jeg halverte oppskriften, for jeg hadde bare 1/2 liter kefir!
Men det blir mer enn nok sveler, for de er jo best nystekt.
Og jeg gikk litt ned på sukkermengden, for jeg synes de blir veldig søte,
spesielt når man har søt smørkrem på.

Sveler

3 små egg
1,5 dl sukker
1/2 kg hvetemel
3/4 ts natron
3/4 ts hornsalt
1/2 l kefir (surmelk)
40 g margarin, smeltet

Pisk eggedosis av sukker og egg.
Ha i natron og hornsalt sammen med kefir.
Ha så i hvetemel , rør sammen, smeltet smør til sist.

La svelle litt (Stå litt) Stek på varm takke/stekepanne/bål

Smørkrem:

100 g smør, helt mykt
100 g sukker, gjerne finkornet
En liten skvett kokende vann når du rører sammen kremen gir en fin konsistens.

Please follow and like us:

2 hendelser på “Sveler – Lapper – På bål eller panne”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.