Muffins med kanelbolle-smak!
Dette er en enkel og kjapp versjon når du har lyst på smaken av kanelbolle,
eller skillingsbolle som vi sier i Bergen.
Jeg har før laget denne i stor format.
Kanlebullesöckerkake.
Her er derimot vanlig melk byttet ut med kefir,
altså surmelk,
noe som gjør muffinsene veldig saftige.
Supergode, enkle og kjappe.
Oppskriften er til ca 9 muffins
Kanelbollemuffins.
50 g smør
1,2 dl sukker
1 egg
1,5 dl kefir eller annen surmelk
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker/vaniljeekstrakt
Fyll:
1/2 dl sukker, 1 liten ss kanel, ca 12-15 g smeltet/mykt smør
Kanel og perlesukker til toppng
Stekes på 200* 12-16 minutter
Rør smør og sukker hvitt.
Ha i egg, pisk godt.
Ha i det tørre or surmelken vekselsvis.
Ha i muffinsformer, fyll dem halv,
legg på fyll, fyll den 3/4 full.
Strø kanel og litt perlesukker på toppen.
Stek, avkjøl på rist.