Kanelbollemuffins.

Muffins med kanelbolle-smak!

Dette er en enkel og kjapp versjon når du har lyst  på smaken av kanelbolle,
eller skillingsbolle som vi sier i Bergen.

Jeg har før laget denne i stor format.

Kanlebullesöckerkake.

Her er derimot vanlig melk byttet ut med kefir,
altså surmelk,
noe som gjør muffinsene veldig saftige.

Supergode, enkle og kjappe.

Oppskriften er til ca 9 muffins

Kanelbollemuffins.

50 g smør
1,2 dl sukker
1 egg
1,5 dl kefir eller annen surmelk
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker/vaniljeekstrakt

Fyll:
1/2 dl sukker, 1 liten ss kanel, ca 12-15 g smeltet/mykt smør

Kanel og perlesukker til toppng

Stekes på 200* 12-16 minutter

Rør smør og sukker hvitt.
Ha i egg, pisk godt.
Ha i det tørre or surmelken vekselsvis.
Ha i muffinsformer, fyll dem halv,
legg på fyll, fyll den 3/4 full.
Strø kanel og litt perlesukker på toppen.
Stek, avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.