Saftige og så utrolig gode.
Bak dine egne polarbrød – Fri for e-stoffer og konserveringsmidler.
Perfekt å bake om du er i karantene.
Karantenebrød.
Det er enkelt,
og veldig godt!
Disse er også perfekt å ha i fryseboksen.
Putt dem i brødristeren,
eller smør dem frosne, pakk inn til matpakke,
og du har «ferske» polarbrød til lunsj!
Polarbrød.
1 dl kokende vann
1 dl lettkokte havregryn
25 g smør
1,5 dl melk
25 g fersk gjær
1 ss lys sirup/honning
1 ts salt
1,5 dl sammalt hvete fin
4 dl hvetemel
Hell kokende vann over havregryn og smør.
La stå fem min. Hell på kald melk og kjenn at dette sammen ikke blir for varmt.
Gjør ingenting om det er litt under lunkent.
Ha i resten av ingrediensene og la maskinen kna deigen minst 15 minutter.
Deigen skal såvidt slippe kantene i bollen.
Blir den for fast tilsett forsiktig litt mer vann.
Sett til heving tildekket ca 1 time/til dobbel størrelse
Kjevle ut til 1 cm tykk leiv og stikk ut brød.
Eller del i 10 biter og kjevle hver bit til en liten sirkel.
Prikk hvert brød med en gaffel
Sett på to bakepapir og etterhev 15 minutter med kjøkkenhåndkle over
Varm opp ovnen din til 250*
Sett inn ett bakebrett og la det bli varmt.
Ta ut det varme brettet og før bakepapiret med brødene over på brettet/
legg på bakepapir og legg brødene på brettet.
Sprut litt vann på.
Stek 4-5 minutter.
Avkjøl på rist under et klede.
Kan fryses. Oppbevares i pose.
Som du vet baker jeg for «harde livet» om dagen. 😀 Jeg har ikke hatt sansen for polarbrød, men disse så gode ut 😊
Ja de smaker MYE bedre enn de du kjøper. Jeg lover. 😀
Tilbakeping: Grove polarbrød | MinMatgaleVerden