Jeg har laget polarbrød igjen.
Denne gangen en grovere type,
med havregryn og urkornmiks.(Fra Kolonihagen på Rema)
De ble skikkelig gode,
saftige og myke med god smak.
Jeg brukte vann og litt yoghurt,
vil du lage vanlig type med vann og melk finner du den her:
Vi spiste de nystekte i dag,
men noen skal få bli med meg som matpakke på reisen overfjellet til Oslo i morgen.
Jeg skal ta toget og har med meg MASSE mat!
Gubben: Eh, men de HAR jo mat på toget!!
Jeg: Eh, JA! Men ikke sånn mat som JEG vil ha!!
Her får du oppskriften, og den anbefales virkelig!
Polarbrød
1 dl store havregryn
1 dl urkornmiks
2,5 dl kokende vann
1 ss honning
3 ss yoghurt
2 dl sammalt hvete fin
3 dl hvetemel
25 g margarin/ ca 2 ss
1 ts salt
Hell kokende vann over havregryn og urkornmiks.
La stå til den er lunken.
Ha i de andre ingrediensene utenom smør og salt og la maskinen kna deigen ca 10 minutter.
Ha i salt og margarin og kjør deigen enda 5-10 minutter
Deigen skal såvidt slippe kantene i bollen.
Blir den for fast tilsett forsiktig litt mer vann, for løs litt hvetemel.
Men det er bedre deigen er litt løs enn for fast.
Sett til heving tildekket ca 1 time/til dobbel størrelse
Kjevle ut til 1 cm tykk leiv og stikk ut brød.
Eller del i 10 biter og kjevle hver bit til en liten sirkel.
Prikk hvert brød med en gaffel
Sett på to bakepapir og etterhev 15 minutter med kjøkkenhåndkle over
Varm opp ovnen din til 250*
Sett inn ett bakebrett og la det bli varmt.
Ta ut det varme brettet og før bakepapiret med brødene over på brettet/
legg på bakepapir og legg brødene på brettet.
Sprut litt vann på.
Stek 5-7 minutter. Til de er akkurat begynt å få litt farge. Følg med.
Avkjøl på rist under et klede.
Kan fryses. Oppbevares i pose.
Tilbakeping: Lykkelige Oslo. | MinMatgaleVerden