Jeg var på utkikk etter noe godt jeg kunne lage her ute på hyttekjøkkenet.
Jeg hadde 1 plate kokesjokolade.
Og endte opp med de nydeligste sjokoladebollene du kan tenke deg.
Med brunet smør for en karamellaktig smak,
samt hakkede nøtter med litt salt å rulle dem i….
Halvparten rullet jeg i kokos,
men jeg brukte samme skålen,
sånn at litt salte nøttebiter lå igjen og blandet seg meg kokosen…
Du milde himmel så godt!
Jeg har alltid tenkt:
«Sjokoladeboller!
Nei DET har jeg vokst i fra!
Det gidder jeg ikke lage!»
Nå har jeg forandret mening,
for dette var så enkelt, og SÅ godt.
Og så var de laget på kokesjokolade og da.
Kokesjokolade og brunet smør…..mmmm….
Sjokoladeboller.
100 g smør
100 g kokesjokolade
1/2 dl sukker
1,2 dl havregryn, små
2 ss kakao
2 ss kaffe (vanlig kaffe)
En klype flaksalt
Kokos og/eller nøtter til å rulle i.
Smelt smøret og la det stå til det akkurat blir litt brunt.
Det kan se litt grumsete ut, men så lenge det ikke er brent er det gulle godt!
Når smøret har avkjølt og er omtrent lunkent har du i kokesjokoladen så den smelter.
Det er viktig å ikke ha den i mens smøret er glovarmt. Da får sjokoladen sjokk!!
Når sjokoladen er smeltet har du i resten av ingrediensene og rører alt godt sammen.
Sett kjølig til det stivner.
Trill kuler og rull den i kokos eller nøtter.
Jeg brukte en blanding av sukkerglaserte mandler og cashew, samt salte jalapeno-peanøtter.
Det er godt med litt salt mot det søte.
Sett kjølig igjen, og oppbevar kjølig.
deilige disse da :=)
forbausende gode, så jeg var fornøyd.
Veldig deilig. Spiste mye sånt da jeg var yngre. Nå er det så klart helt forbudt 😀
Oj, så jeg skal ikke ta med bakverk over fjellet til deg altså…..??