Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Corona-skam. | MinMatgaleVerden

Corona-skam.

Jeg føler den på meg,
hver eneste dag.

Corona-Skammen.

Jeg skammer meg hver gang jeg hoster.
Ser rundt meg meg skremt blikk.
«Var det noen som hørte meg?»
For i så fall må jeg få forklare at jeg bare fikk noe i halsen.
«Jeg er ikke syk!!»

Jeg skammer meg når jeg nyser,
og her hin dagen når det var is og jeg måtte gå til jobb,
ble jeg både snufsen og tørrhostende i den kalde luften.

Jeg møtte to personer langs veien.
Og mest av alt ville jeg rope til dem at

«Jeg er frisk!
Det er bare den kalde luften!!»

Jeg lurte og litt på om jeg fikk slippe inn på jobben  den dagen,
der jeg kom snufsende og hostende.
AV DEN KALDE LUFTEN!!!

Jeg skammer meg også for å være misunnelig på dem som er i karantene.
JEG VIL være i karantene!
Da kan jeg jo bake og lage mat,
lag videoer og poste oppskrifter.
Det er jo akkurat det jeg vil!

Derfor blir jeg SUR på alle dem som klager over å være i karantene.
Samtidig som jeg skammer meg over det.

Jeg skammer meg over å fnyse foraktelig
over damen som var langt over 100 år
og som var så veldig redd for å få corona.

«Du er langt over 100 år!
Virkelig??
Og hvor lenge hadde DU
tenkt at du skulle leve da??»

Og så skammet jeg meg veldig over å si høyt at jeg skulle besøke min mor.
Som riktignok er under 80, frisk og sprek.

For når du får kommentarer som:

«Ja det ville nå ikke jeg gjort!»

Så skammer man seg jo enda mer.
Så mye at butikkturen er avlyst.
Mitt besøk hos henne er og avlyst.
Hun har vært alene siden søndag.
Hun har bakt eplekake som vi skulle smake på i dag.

Heldigvis har hun en kreativ datter (meg)
Så i dag,
etter at jeg har handlet til henne
og droppet varene på trappen.

Da skal vi gå på tur sammen,
med to meters avstand.
Kanskje til og med tre meter.

Min mor skal ta med kaffe og eplekake i sekken.

Jeg tar med min egen kopp og mitt eget sitteunderlag.

Hun skal skjenke kaffe og by på eplekake.

Jeg skal drikke og spise, tre meter unna,
og ta med alt jeg tar på hjem igjen.
Samtidig som vi har på hansker.

Nå håper jeg bare dette er godkjent.

Så jeg unngår mer corona-skam.

Har du følt på den? Corona-skammen?

9 hendelser på “Corona-skam.”

  1. Slett ikke lette tider. Har tenkt mange ganger på om dette hadde vært når mamma lå på det siste og vi hadde blitt nektet adgang.,,,,,, Blir mye som er snudd på hodet, og blir helt annerledes enn før

    1. Ja ikke sant. Vi har og snakket om det, min mor og jeg, og vært glad for at ikke dette var i fjor før pappa døde. Det hadde ikke vært enkelt nei.

  2. Det er vel akkurat slik vi alle føler det nå. Vi har mamma i Halden, måtte droppe turen, svigerfar som er alene i en annen kommune og vi får ikke dra dit. Og vi vil ikke heller, for vi ønsker jo ikke å smitte han. Så dette er ikke enkelt, og jeg håper våre gamle holder seg friske nå, for vi ønsker jo å være der hos dem. Og barn og barnebarn må vi også bare ringe nå, så ja, det er vanskelig, og jeg tar meg en fisherman før jeg går tur for ikke å hoste, for jeg blir også både snufsete og hoster egentlig alltid, så det er ikke noe nytt nå. Nei, vi får bare håpe dette ikke bli altfor lenge, for det er tungt for mange nå.
    Synes dere gjorde det supert slik du og moren din gjorde det. Har også tenkt på det når det gjelder besøk. At vi kan jo gå til de som bor i samme kommune, og snakke på avstand ihvertfall. Etterhvert ihvertfall. 😉 Ønsker deg en fin dag! 🙂

  3. det er neimen ikke lette dager dette,jeg tenkte faktisk det samme i dag,etter sykehus timen i dag måtte jeg gå ned til sentrum,forran meg gikk en kar akkurat i det jeg kjente på en sånn krisle host ,bare fordi det var noe som satt i halsen og ikke noe mer,turte jo ikke hoste så det ble bare en kremt,håper du fikk en koslig tur ilag med din mor idag da

    1. Ja sant! Og man må jo alltid hoste når man ikke skal hoste 🙂 Det ble kaffe i garasjen på hver sin side med min mor, siden det regnet. Men koselig var det 🙂

  4. Det hørtes veldig koselig ut sånn som dere traff hverandre. Jeg føler ikke akkurat skam. Men jeg kjenner jeg er litt «irritert» på folk i butikken som kommer for langt oppi ryggen på meg, og ser litt stygt på dem. Vil at DE skal skamme seg litt. 😀 He-he. Det er ikke SÅ moro å være i hjemmekontor, for det er ikke permittering, vi må jobbe som bare rakkern likevel. Men jeg lærer mye nytt, digitalt…fordi jeg MÅ rett og slett 😀 Gode smittefrie klemmer <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.