Keema matar – krydret kjøttdeig.

Det er godt med litt forandring i middagene,
og denne kjøttretten var enkel og veldig god.

Jeg hørte om den på en podcast,
hvor en kokk snakket med sin far,
som fortalte han delte ut litt mat i nabolaget,
og da ofte Keema.

«Ahhh, I LOVE Keema!!»

Svarte kokkens kvinnelige makker.
Og så var det gjort,
jeg googlet Keema, og det ble middagen i går.

Keema matar.
(Krydret kjøttdeig.)

400 g kjøttdeig av lam (eller vanlig storfe)
1 stor gul løk/2 små
1-2 ts spisskummin
2 fedd hvitløk/1/2 kinesisk hvitløk
2 ss revet ingefær, fersk
1 ts gurkemeie
1 ts muskattnøtt
(1 ts korianderfrø)
1 ts chili (mindre/mer etter smak)
200 g hakkede tomater (gjerne fra boks)
90 g frosne grønne erter
1 ts garam masala
salt og pepper
Litt olje til å steke i.
Sitronsaft
Fersk koriander – kan sløyfes

Stek kjøttdeigen i litt olje og krydre med salt og pepper.
Legg til side.
Ha event noen dråper olje til i pannen
og stek hakket løk sammen med spisskummin.
Ha i revet hvitløk og revet ingefær.
Ha så i de resterende krydder og tomater og la dette koke 5 minutter.
Til slutt har du i ertene og garam masala,
la dette koke mens du rører i et par minutter og ha så i kjøttdeigen og bland alt.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server med ris og naanbrød.
Eller som her, med en byggryn og brokkolisalat og sprøstekt gammel loff med ramsløksmør.

 

Please follow and like us:

1 hendelser på “Keema matar – krydret kjøttdeig.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.