Kake med rabarbra og hvit sjokolade.

Her i uken laget jeg en blondie med rabarbra,
som jeg hadde med meg ned i bua.

Blondie er altså lillesøsteren til brownie,
laget på hvit sjokolade.

Den hvite sjokoladen er veldig søt og litt «tung»,
derfor passer den perfekt sammen med rabarbra som gir den akkurat den syren den behøver
for å gi en perfekt smaksopplevelse.

Her får du oppskriften,
som jeg laget for mange år siden.
Jeg brukte bare oppskriften på Kaken,
og laget den i en liten firkantet form, ca 16×25

Jeg glemte å ta bilde av den,
den ble ganske tynn, og veldig god.
Fin å ta med seg ut på tur.

I orginaloppskriften er den avbildet i små terteformer,
men det er altså helt vanlig kake vi snakker om her.
Salt karamellsaus kan du lage hvis du vil ha enda mer smak,
jeg serverte den uten, og det var egentlig mer enn nok.

Jeg har brukt lillesøsteren til Brownie : Blondie.

Og den kan og lages med bringebær:

Blondie med bringebær og hvit sjokolade

Men istedenfor bringebær, har jeg brukt rabarbra,
og så har jeg pimpet den med salt karamellsaus,
og en variant med salt karamellsaus og peanøtter.

Det var godt med nøttene som ga godt bitt,
men samtidig også godt uten, med bare den seige hvite sjokoladen til motstand.
Uimotståelig med den salte karamellsausen….

Oppskriften er min egen.

Blondie med rabarbra og salt karamellsaus.

1 stort egg
1 dl sukker
50 g smør
50 g hvit sjokolade
1 ts vaniljeekstrakt
1,25 dl hvetemel
2 dl rabarbra i små biter
50 g hvit sjokolade

Stekes på 165* ca 30 minutter
Veldig liten form ca 20×17, oppskriften kan gjerne dobles.
(Mulig steketiden bør økes til 40 min da.)

Smelt smøret, hakk sjokoladen og legg den i, la stå litt og rør til den smelter.
Pisk sammen egg og sukker for hånd, (Ikke eggedosis) Ha i vaniljeekstrakt.

Sikt i hvetemel og rør til klumpfri røre, ha i smør og sjokoladeblandingen.
Smør og strø en liten form/kle den med bakepapir og hell røren i.
(Jeg brukte små smurte terteformer, men de hang altså litt fast.)
Dryss over rabarbra og hakket hvit sjokolade.
Kaken skal være litt løs i midten når den er ferdig.

Avkjøl kaken.

Karamellsaus.

200 g sukker
1/2 dl vann
50 g smør
2 dl fløte
2 ts maldonsalt

Kok opp sukker og vann, la koke til det blir hvitt og deretter til det får en fin gyldenbrun farge.
Ikke kok for lenge så det blir brent smak.
Ta gjerne pannen av platen og sett på en våt kjøkkenklut for å stoppe bruningen.
Ha i smøret, og litt og litt fløte. Forsiktig! Her bobler og spruter det litt!!
Rør sammen og sett på platen igjen.
La sausen koke 5-8 minutter. Ha i salt når sausen er ferdig kokt

Hell på ildfast glass/krukke.
Avkjøl

Hell over kaken.
Her blir altfor mye saus, men den er fin å ha på is,
eller lag halv oppskrift.

Eventuelt: Hakk noen peanøtter og strø på kaken for sausen helles over.

Jeg klarte rett og slett ikke å bestemme meg for hvilken som var best.

#rabarbra #karamell #blondie #hvitsjokolade #oppskrift #kake #peanøtter

Please follow and like us:

4 hendelser på “Kake med rabarbra og hvit sjokolade.”

  1. Det er lov å besøke andre landsdeler i sommer håper jeg. Ta med meg søsters å komme til Bergen!! Denne står på bestillingen 😀 klemmer og kos deg på hytten <3

  2. Hei Kjersti!
    Denne kaken ser gott ut! Jeg vil gjerne bake den selv. Men bruker du rabarberen rå eller kokt? Tak for dine blogs og de mange gode opskrifter! Hilsen! Angelique

    1. Hei! Takk, så kjekt å høre. Rabarbraen er rå når den legges i kaken. Lykke til 🙂 Jeg har forresten akkurat bakt en ny variant av rabarbrakake, kommer på blogg i morgen 🙂 Kjersti

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.