Skillingsboller med marsipan!

Det blir ofte en marsipanbit liggende igjen i skuffen min,
så i dag «måtte» jeg bake boller for å bli kvitt den der marsipanbiten.

Her kan du bare bruke din beste bolle-oppskrift,
eller du kan få en av mine.

Vil du bake bollene «thangzhong-style» 
Ekstra myke holdbare boller finner du oppskrift på det i lenken.
Eller kjør en helt ordinær en.

Hveteboller

ca 6,5 dl hvetemel
2 dl melk, lunken
25 g fersk gjær
1 lite egg  (se tips)
1/2 dl sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
50 g smør

Ha alt i bakebollen utenom smør og salt. Elte ca 10 minutter, ha i litt og litt mykt smør og salt, elte videre til en smidig deig, minst 15 minutter tilsammen.
Dekk til og sett til heving ca 1 time.

Tips! Har du et stort egg, hell i eggehvite, knus plommen og spar litt av den.
Bland den med en skvett vann så har du til pensling av bollene.
Gir fine blanke boller 🙂
(Du kan selvsagt bruke en hel eggeplomme blandet med litt vann)

Marsipanfyll.

100 g marsipan
100 g smør
100 g rårørsukker (eller vanlig sukker)
2 ts kanel

Bland mykt smør, sukker og kanel med revet marsipan.

Kjevle ut et rektangel.
Smør på fyll og rull sammen.
Del i biter og sett på bakepapir.
Etterheve i ca 40 minutter, tildekket.

Pensle med eggeplomme blandet med litt vann.
Eller bare pensle med vann og strø på perlesukker.
Hvitt perlesukker er min favoritt.

Stek på 220* varm ovn i ca 12 minutter.
Sprut gjerne litt vann inn i bunnen av ovnen for å skape litt damp.
Følg med, ovner steker forskjellig.
Avkjøl på rist.

Du vil merke at marsipanen renner litt ut og legger seg på bakepapiret.
Dette gjør at bollene får en helt vidunderlig seig bunn…
Yummi!

Please follow and like us:

4 hendelser på “Skillingsboller med marsipan!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.