Du vet brødene og rundstykkene som er dekket med frø på utsiden,
som smaker så inn i hampen godt!
For når frøene og kjernene steker blir de uimotståelig gode!
Og så har det en myk innside,
et mykt brød med masse frø på utsiden.
SÅ godt!
Og enkelt å lage selv.
Jeg har brukt havregryn og urkornmiks, (kolinihagen Rema)
sammalt hvete og hvetemel inni brødet.
Utenpå er brødet dekket med linfrø, sesamfrø og solsikkekjerner,
samt litt flaksalt for smakens skyld.
Kornbrød.
1 dl havregryn
1 dl urkornmiks
2,5 dl kokende vann.
Hell over og la stå til det har avkjølt litt.
2,5 dl melk (jeg brukte ekstra lett kumelk, her velger du selv, kan også bruke vann)
1 ss honning
25 g fersk gjær
2 dl sammalt hvete fin (jeg brukte emmer fra hollie mølle)
ca 7,5 dl hvetemel (begynn med 6 dl)
Kjør deigen i kjøkkenmaskin ca 10 minutter.
Tilsett:
2 ts salt
2 ss olivenolje
Kna deigen videre og ha i mer hvetemel til deigen akkurat løsner fra bollen.
Kjør opp farten på slutten og bruk minst mulig hvetemel,
men se at deigen slipper bollen og at du kan ta lett på den uten at deigen henger igjen på fingeren.
Dekk til og sett til heving ca 1 time.
Gjør klar en tallerken med ca 1/2 dl hver av
Solsikkekjerner
Linfrø
Sesamfrø
Ha og på en klype flaksalt.
Bland frøene sammen.
Ta deigen ut og kna den lett,
form til et brød og pensle brødet med litt vann,
før du trykker det ned i frøblandingen.
Gjør dette med alle sidene av brødet,
før du legger det ned i en brødform.
(Smurt / med bakepapir i bunn)
Etterheve ca 30 minutter.
Sett inn i ovn på 230*
Sprut litt vann i bunnen av ovnen for å få mer damp.
Etter 10 minutter senker du temperaturen til 200* og steker 20 min til.
Tilsammen 30 minutter.
Ta ut og avkjøl på rist med kjøkkenhåndkle over.
Det så fantastisk godt ut 🙂 Jeg vil veldig gjerne ha en smak 🙂