Mammas Fiskekaker – Spicy Edition!
I går laget jeg fiskekaker.
Og de BLE altså så gode!!
Nystekte fiskekaker!
Ikke mye som slår det.
Jeg tok utgangspunkt i min mors gode oppskrift.
Men pimpet dem med krydder og gode smaker!
Mango-chutney, karri og hvitløk,
Fersk basilikum, hvitløk og soltørkede tomater.
Her har du basis-oppskriften:
Mammas Fiskekaker.
1/2 kg fersk fisk, lyr/hyse/sei/torsk
2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts muskat
1 lite egg
(1 liten sjalottløk, finhakket)
(Gressløk, mengde etter ønske)
1/2 ss hvetemel
1/2 ss potetmel
ca 2,5 dl H-melk
Jeg hadde ikke potetmel på hytta, tok istedet en 1 ss hvetemel, og et stort egg.
Droppet gressløk, sjalottløk og muskat – til fordel for:
For Karri-variant: 2 gode ts karripulver, 3 ss mangochutney,
1/2 kinesisk hvitløk/1/2 fedd 1/2 ts chilipulver.
Riv hvitløk på rivjern/mos i presse
For Basilikum-variant: 1/2 potte fersk basilikum,
2-3 ss soltørkede tomater i olje (i biter)
1/2 kinesisk hvitløk/1 fedd, 1/2 ts chilipulver
Riv hvitløk på rivejern/mos i presse. Hakk urter i biter.
Fileter fisk (fjern skinnet og) og skjær biter uten ben. Ha i foodprocessor med 2 ts salt
La gå til fisken er malt. (30 sek ca på 2)
Ha i krydder, (løk) egg og mel. Kjør litt til, og spe med melk mens maskinen går på 1.
Mos sammen så finmost du vil ha det.
Form fiskekaker med en liten ss dyppet i kaldt vann, inni hånden.
Legg på stekepanne med margarin (Ha godt med margarin i pannen), trykk dem litt flate.
Stek på begge sider til kakene har pen farge, middels til sterk varme.
Avkjøl og oppbevares kjølig.
Kan fryses, pakk dem godt i folie og plast.
Fiskekaker med tomat-salsa, bulgur og kikert-salat,
brød med frø og aioli med rømme og karri.
Det var så utrolig godt!
Nå håper jeg Gubben snart våkner så jeg kan sende han på fjorden etter fisk.
Jeg har lyst å prøve flere varianter.
Kanskje med parmesan….