Eller Raggmunker med lingon, som de ville sagt det i Sverige.
For dette er en svensk oppskrift,
og den serveres med bacon.
Svensk husmannskost på sitt beste,
perfekt nå i Tyttebærsesongen.
Potetlapper som minner om små pannekaker,
syrligsøte rørte tyttebær og det salte bacon.
En himmelsk kombinasjon!
Raggmunker.
2 egg
2,5 dl melk
2 dl hvetemel
300 g skrelte poteter
5-6 baconskiver
Rørte tyttebær (Røres med sukker)
Pisk sammen egg og melk og pisk inn hvetemel og salt.
Riv potetene på rivjern. Klem ut litt av vannet og bland i i røren.
La stå og svelle litt.
Imens steker du bacon, sprøstekt.
(Her kan du også bruke baconterninger)
Stek så lapper i restene av baconfettet,
og tilsett litt smør/margarin om det ikke er nok fett.
Stekes på begge sider, så de blir pent gyllenbrune.
Serveres med sprøtt bacon og rørte tyttebær.
Smaker best nystekt.
Og det smaker helt fantastisk!
mmmm deilig da
Ja veldig gode 😊