Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Rabarbra Curd. | MinMatgaleVerden

Rabarbra Curd.

Du kjenner følelsen, når det syrlige treffer det søte og gir deg en opplevelse som får smaksløkene til å danse yr vårdans i ganen.

Den fikk jeg da jeg brukte denne rabarbracurden sammen med pikekyss, myk-pisket krem og jordbær. DU verden!

Så hva skal du bruke rabarbra til ?

Rabarbracurd!

 

Rabarbracurd

ca 420 g rabarbrastilker
Som kokt til mos gir:
1,75 dl rabarbramos
3 eggeplommer
100 g sukker
50 g smør

Skjær rabarbra i biter (behold skallet på for mer farge) og legg i en kjele.
Tilsett 2-3 ss vann, bare for å få i gang kokingen, rabarbraen slipper så væske og blir til en pure. Kok forsiktig til den faller fra hverandre. Bruk lokk!

Press mosen gjennom et dørslag, det skal bli omlag 1,75 dl.
Tips! Om det blir litt mer eller mindre er ikke så farlig, du kan smake på når sukkeret har løst seg opp, (ta litt mindre om du fikk mindre mos) og så smaker du og ser om den behøver mer sukker.

Ha purèen i en kjele sammen med sukkeret og eggeplommer
Kok forsiktig opp under omrøring, den skal ikke koke og du må røre hele tiden. Dette tar ca 15 minutter – vær tålmodig.
Når du ser at den tykner, og når du kan se på baksiden av en skje at den ikke renner. (Dypp en skje nedi, stryk fingeren over skjeens bakside og se at curden «henger» og ikke renner av)
Da er den klar.
Sett i vannbad og avkjøl – samtidig ha i litt og litt av smøret og rør det inn mens curden kjøler.
Oppbevares kjølig – holdbar 1-2 uker i kjøleskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.