Denne sommerpaien smakte altså helt vidunderlig.
Hjemmelaget vaniljekrem,
Norske Jordbær,
sprøtt paiskall og en brent italiensk marengs.
Kan det bli bedre?
Jeg gledet meg til å ta bilde av et vakkert utsnitt av kaken,
men altså, det var ikke et vakkert stykke som kom ut,
men det kom ut et ufattelig GODT stykke!!!
Oppskriften fant jeg hos skjønneste
www.mykitchenstories.se
Her er min variant.
Sommerpai
Paiskall:
23 cm i diameter paiform med avtagbare kanter.
Min form er bare knapt 20, jeg laget likevel full oppskrift og har en liten bit paideig i kjøleskapet som jeg kan bruke til en mini-pai en dag jeg er sugen på no godt.
125 g smør, kaldt i biter
1 dl melis
1 klype salt
3,5 dl hvetemel
1 egg
Miks smør, melis, salt og hvetemel i en foodprocessor eller kjøkkenmaskin med k-krok. Ha i egget og kjør forsiktig til massen samler seg.
Klem ut i paiformen og sett i kjøleskap.
Ta en bit folie og klem rundt kanten før du steker, så ikke kantene faller sammen. Denne skal fjernes halveis i steketiden.
Prikke bunnen med en gaffel så den ikke blåser seg opp.
Stek på 200* forvarmet ovn i 20-25 min.
Paiskallet skal ha fin lysebrun farge. Husk å fjerne folieremsene halvveis i steketiden, så kantene får farge de og. Avkjøl på rist. I formen.
Vaniljekrem.
3 eggeplommer
1,5 dl melk
1 dl fløte (Kan event lages på bare melk)
1/2 vaniljestang
0,75 dl sukker
0,3 dl maizenna
50 g smør
Kok opp fløte og vaniljestang, skrap ut frøene inni, og ha i både stang og frø.
Rør sammen eggeplommer med sukker og maizenna.
Ha litt og litt av den varme melken i eggeblandingen, hell så alt tilbake i kaserollen og kok forsiktig opp mens du rører hele tiden. Skal ikke koke direkte, men røres og varmes helt til du ser den tykner.
Avkjøl litt og rør inn litt og litt smør.
Hell den så i paiskallet og sett i kjøleskap.
1/2-1 korg Norske jordbær (250 g)
Italiensk Marengs:
3 eggehviter
3,5 dl sukker
Pisk eggehvitene til myke topper, ha i litt og litt sukker,
sett bollen over vannbad (såvidt kokende vann) og pisk til sukkeret har løst seg opp. (Ta litt på fingrene og kjenn at det ikke er sukkerkorn) ta så av varmen og pisk til marengsen har kjølt seg ned.
Ta kaken med den nå kalde vaniljekremen (må stå minst en time i kjøleskap!)
Skjær jordbær i 2 eller 4 etter som hvor store de er, og dekk vaniljekremen.
Fyll på sprøytepose/plastpose, klipp hull/bruk tyll, med marengs og sprøyt på. Eller bare smør marengsen på med en slikkepott. Lag dog noen topper, så blir det penere når du skal brenne den av.
Bruk en brenner og brenn av toppene.
Har du ikke brenner kan du ha den 1 minutt under grillen i ovnen, men forsiktig!
Oppbevares kjølig.
Og nytes best om sommeren med smaksrike norske jordbær.
Den var helt vidunderlig god!