Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Soyamarinerte egg | MinMatgaleVerdenSoyamarinerte egg

Soyamarinerte egg

«Knarkegg» eller «narkoegg» på godt norsk.

Egg som er kokt smilende, og marinert over natten i en smaksrik marinade av soya, chili og sukker.

Her får du min versjon,
fritt etter oppskriften som jeg fant hos
Jennie Walden (følg henne på instagram, så mye godt!)

Knarkegg – soyamarinerte egg

4 egg
0,75 dl soyasaus
0,75 dl vann
1 revet hvitløksfedd
1,5 ss sukker
1 vårløk
1 jalapeno (elelr chili originalt)

Til servering:

Sesamolje
ristede sesamfrø
Lime

Kok eggene – 6 minutter! Avkjøl i iskaldt vann – skrell eggene
Bland soya, sukker og vann – rør til sukkeret løser seg opp.
Hakk vårløk og jalapano/chili fint, ta med frøene om du vil ha det ekstra sterkt.
Riv hvitløken og bland i marinaden – legg i eggene – dekk til og la stå i kjøleskap over natten. Smak på marinaden – tilsett lime (sitron funker og) hvis du synes den behøver litt mer ompfh! (du kan og røre i litt mer sukker om ønskelig – eller søtning)
Server på kalde glassnudler – eller som jeg likte det aller best – på varm ris.
Øs over marinaden, drypp på noen dråper sesamolje og strø over ristede sesamfrø.  åpne det smilende egget og nyt gode sterke smaker!

Tips! Du får kjøpt ferdig ristede sesamfrø på boks på asiatiske butikker – superenkelt å ha stående som smaksetter på det meste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.