«Knarkegg» eller «narkoegg» på godt norsk.
Egg som er kokt smilende, og marinert over natten i en smaksrik marinade av soya, chili og sukker.
Her får du min versjon,
fritt etter oppskriften som jeg fant hos
Jennie Walden (følg henne på instagram, så mye godt!)
Knarkegg – soyamarinerte egg
4 egg
0,75 dl soyasaus
0,75 dl vann
1 revet hvitløksfedd
1,5 ss sukker
1 vårløk
1 jalapeno (elelr chili originalt)
Til servering:
Sesamolje
ristede sesamfrø
Lime
Kok eggene – 6 minutter! Avkjøl i iskaldt vann – skrell eggene
Bland soya, sukker og vann – rør til sukkeret løser seg opp.
Hakk vårløk og jalapano/chili fint, ta med frøene om du vil ha det ekstra sterkt.
Riv hvitløken og bland i marinaden – legg i eggene – dekk til og la stå i kjøleskap over natten. Smak på marinaden – tilsett lime (sitron funker og) hvis du synes den behøver litt mer ompfh! (du kan og røre i litt mer sukker om ønskelig – eller søtning)
Server på kalde glassnudler – eller som jeg likte det aller best – på varm ris.
Øs over marinaden, drypp på noen dråper sesamolje og strø over ristede sesamfrø. åpne det smilende egget og nyt gode sterke smaker!
Tips! Du får kjøpt ferdig ristede sesamfrø på boks på asiatiske butikker – superenkelt å ha stående som smaksetter på det meste.