Sjokoladekjeks med brunet soyasmør

Sjokoladekjeks med ekstra mye smak!

Mørke sjokoladekjeks med soyasmør

150g smør
2 ss soyasaus
1 dl brunt sukker/rårørsukker (kan og bruke vanlig hvitt)
1 dl lys sirup
3 dl hvetemel
3 ss kakao
1 ts natron
75-100 g melkesjokolade/lys kokesjokolade

Start med å brune smøret i en kasserolle. Varm opp og rør hele tiden, til det blir bunt og dufter karamell. Ta til siden og rør mens du har i soyasaus. (det bruser – pass på)
Sett til avkjøling – og så inn i kjøleskap til det er stivnet – men mykt
Rør smør, sirup og sukker lyst og luftig,
bland mel,kakao og natron og vend forsiktig i.
Grovhakk sjokoladen og ha i.

Form deigen til en tykk pølse (bruk gjerne matpapir)
og la den ligge kaldt minst 1 time.(Størrelse: ca 4 cm i d)
(Eller 30 minutter i fryseren om du har det travelt)

Skjær i litt tykke skiver og legg på bakepapir.

Stek 200* i 8-10 minutter.
Pass på, de blir plutselig brent i kantene!
Ovner steker forskjellig.

Avkjøl litt på papir før du tar de over på rist.
Oppbevar i kakeboks.
Men de varer nok ikke lenge….

Et glass kald melk og sjokoladekjeks…..uvurderlig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.