Aprikos-syltetøy av tørkede aprikoser.

Mens vi venter på at frukt og bær skal modnes kan vi lage syltetøy på tørkede frukter.
Dette aprikossyltetøyet smaker nydelig på brødskiven,
samt vidunderlig sammen med gode oster….

Aprikos-syltetøy.

En pose tørkede aprikoser  270 g
3/4 vaniljestang
1/2-1 dl sukker (smak til hvor søtt du vil ha det)
saften av 1 lime

La aprikosene ligge i vann over natten, de eser opp og blir myke.
Kok dem så forsiktig under lokk,  med lime, frøene og stangen av vaniljestangen, samt sukker

La dette koke ca 2 timer, til aprikosene er gode og myke.
Fjern vaniljestangen.
Bruk stavmikser og mos forsiktig på de største bitene,
det skal ikke bli finmost, bare jevnt most.

Ha på rene kokte syltetøyglass.
Oppbevares kaldt. Kan og fryses, husk da å bruke glass/plast egnet for frys,
og ikke fyll glasset helt fullt! Syltetøyet ekspanderer ved frysing.


Du får tre små glass syltetøy.
Dette er en liten porsjon!

En liten og veldig god porsjon….

#oppskrift #syltetøy #aprikoser #tørkedeaprikoser

4 hendelser på “Aprikos-syltetøy av tørkede aprikoser.”

  1. Så smart da, og kjempelurt å legge de i vann over natten. Jeg har bare lagd kompott av aprikoser, med pisket krem til, men nå skal jeg prøve meg på syltetøy. Takk for tips!?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.