Måtte teste å lage pizza-pai igjen.
Og det var like godt som sist,
så da poster jeg oppskriften!
Pizzapai. Bunn.
1,5 dl melk
1 ts salt
1/2 ts sukker
25 g gjær
4 dl hvetemel (ca)
(ca 25 g smør)
Bruker ikke noe fett i,
kjevler det i etterpå.
Lag en vanlig pizzadeig og sett til heving.
Gjør klar ønsket fyll: stekt og krydret kjøttdeig, tomater, tomatsaus,
tre typer ost, fyldig norwegia, ridder og parmesan ost.
Deigen hevet godt på en halvtime, ta den ut og kjevle et rektangel.
Finn frem kaldt smør og høvle smøret.
Legg smøret i en linje på midten,
brett ene deigsiden over
Legg smør oppå der igjen og brett andre deigside over.
Brett så inn til en liten klump, kjevle den ut til et rektangel igjen og brett sammen(uten smør nå)
Legg klumpen tilbake i bollen og i kjøleskapet i 20 minutter.
Smør en liten paiform, helst med løs bunn, 20 cm.
Dekk deigen i formen
Ha på ost, jeg velger ridderost i bunnen, tomatsaus oppå der,
ca 4-5 ss av en tykk saus (oppskrift finner du her)
Litt parmesanost, og så kjøttdeigen.
Hvor mye må du selv avgjøre, det var ikke plass til allverdens.
Fyldig norwegia, tomater(la de renne av på litt papir) og mozarella på toppen.
Strø litt salt på toppen,
og stek den i ovnen på 200* i 30 minutter, nederste rille.
Du kan selvsagt fylle den med hva du vil. Jeg ganget oppskriften 1/2 gang,
og fikk nok til to 20″ former.
#pizza #pizzapai #deepdish #tykkbunn #oppskrift
Ikke prøvd pizza-pai men det så lekkert og fristende ut :)))) Må forresten si jeg ble imponert av det påskebadet deres :)) Påskeklem og fortsatt fin påske til deg og dine <3
Takk. Herlig med et plask i sjøen, men du verden så kaldt, hehe. Pizzapai er godt og fin forandring fra vanlig pizza. Takk, god påskeklem tilbake <3