Jeg elsker å koke ting over lang tid.
Ja, mat altså.
Som buljong eller en skikkelig god saus.
Vel, her er en gammel oppskrift,
og den går mest på å rydde i kjøleskapet.
Bruk det du har!
Og har du ferske krydderurter så klipp og legg i en neve av dem og!
Dette var enkelt altså,
jeg fikk ryddet i kjøleskapet,
OG fikk en nydelig buljong jeg brukte til en suppe!
Jeg brukte i dag rester fra grønnsaksskuffen,
En gulrot, to sjalottløk, en persillerot, en paprika, en bit selleri-rot, litt fersk ingefær,
litt nesten utgått sitrongress, et fedd hvitløk, en nellik spiker og noen pepperkorn.
Freses i litt olje, løk og gulrot først.
Siden de resterende grønnsakene
Ha så på en liter vann.
Og legg i krydder.
La dette koke opp og trekke over svak varme i to – tre timer.
Sil av, og smak til med salt! Jeg tilsatte ca 1 ts salt.
Nå har du din egen supergode buljong.
Som gjør suppen din enda bedre!!
#buljong #hjemmelaget #enkel #oppskrift #grønnsaker