Og du, mens vi er i siget med hjemmelaget.
Hva med å prøve denne ketchup-oppskriften?
Den er god altså!
Joda,
mulig du himler litt med øynene nå,
men har du prøvd denne ketchupen,
blir Idun aldri mer det samme….
Ei helller Heinz…..
Supergodt på nystekt falafel
Den andre Bonusen her blir at du faktisk vet akkurat HVA du spiser,
for den som liker å vite det….
Hjemmelaget Ketchup
3 dl passerte tomater. Ferdig kjøpt (ikke hakkede) eller ferske (se fremgangsmåte nedenfor)
40 g fenikkel
1/2 løk
1 fedd hvitløk
4 nellik
1/2 ts sennepspulver
0,25 dl rørsukker (el vanlig)
0,25 dl sirup
0,25 dl rødvinseddik
1 ts salt
Dette er en liten oppskrift, doble, triple den gjerne.
Hvis du bruker ferske tomater.(ca 4 stk) Prikk dem med en gaffel,
Kok dem noen minutter, mos dem, og sil dem igjennom et dørslag.
Her må du bruke en skje og presse alt igjennom.
Skall og steiner kastes.
Skjær grønnsakene i små biter,
ha alle ingrediensene i en liten panne sammen med tomatene.
La dette koke1/2-1 time.
Mos gjerne blandingen med en stavmikser for å få frem mer av smakene etter koking.
(Fjern nellikspikerne først!)
Sil blandingen gjennom et dørslag.
Min ketchup ble da veldig tynn, (tomater om vinterene…..)
Jeg kokte den i en liten panne til den tyknet og fikk ønsket konsistens.
Hell den på flaske/krukke.
Oppbevares i kjøleskap.
Og spises til omtrent alt mulig!
#ketchup #hjemmelaget #oppskrift #god #nydelig #godtno