Scones med havregryn. Frokost på 1-2-3

Scones er perfekt når brødboksen er tom og du har noen minutter til overs.
For det tar ikke lang tid å mekke noen scones.
Her brukte jeg bare en liten skål og en engangshanske.
Sånne hansker er genialt. Alt griseriet vrenges av og kastes i bosset.Like god med ost som med nyrørte bringebær.
Og før du vet ordet av det sitter du der og koser deg.

 

Scones.

2 dl små havregryn
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/4 ts hjortesalt
1 ss mørk sirup (eller sukker eller dropp det)
2 dl lettrømme (yoghurt funker og)
50 g smør, kaldt i terninger.

Bland det tørre, smuldre inn smøret med hanskehånden/bruk maskin.
Rør inn resten og klem til en fin deig.

Klapp ut på bakepapir. Ganske tykk.
Stikk ut, jeg fikk 6 stk av denne deigen.
Stek på 250* i ca 10-12 minutter, til de er lys brune.
Pass på så de ikke blir for godt stekt under.

Avkjøl på rist, del i to og smør på ønsket pålegg.

Scones smaker best ferske, men kan fint freshes opp i ovn eller brødrister.

#scones #havregryn #frokost #hjemmelaget #oppskrift #rask #frokosttips

 

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.