Plomme og eple-chutney med chili.

Jeg fikk litt plommer hos min mor og fant ut jeg ville prøve med på en chutney.
Og det angrer jeg ikke på. SÅ GODT!!!

Chutney`en kan brukes som tilbehør til middag,
eller på ristet brød med ost kanskje?
Suveren til grillmat, og et must til indisk.
Et ekstra godt kick i hverdagen.

Plomme og eple-chutney med chili.

Ca 400 g plommer
ca 200 g grønne sure epler, gjerne fra hagen
0,9 dl eplesidereddik/hvitvinseddik
2 ss rosiner
1/2 kinesisk hvitløk
1/2 rød chili
1/2 rødløk
1/4 ts ingefær, malt
1/2 ts kanel
1/2 ts  Santa Maria korianderfrø, mortet (event malt)
1/2 ts kumminfrø, mortet (event malt)
en god klype salt
ca 170 g brunt sukker

Fjern skall og sten fra plommene og skrell eplene. skjær i biter.
Plommene fjerner du skallet på ved å skjære et kryss-snitt i toppen på dem,
legge dem 30 sekunder i kokende vann, så ha dem i iskaldt vannl
Da kan du dra av skinnet.

Finhakk chili og hvitløk og skjær løk i små biter.
La alt koke uten lokk til det tykner. Tar gjerne en liten time.
Hell på glass og oppbevar i kjøleskap.
Og gi et glass til en god venn.

#plomme #eple #chutney #oppskrift #chili #hvitløk #hjemmelaget #lageavplommer

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.