Små vannbakkels. Så godt, så enkelt!

At noe så lekkert og noe så godt kan være så enkelt….
Det trodde du nok ikke!!

Vannbakkels er veldig fort å lage,
og veldig fort å spise…..

Med et lett «snødryss» ser vannbakkelsene luftige og innbydende ut!

Mmmmmmm…nydelig…..

Vannbakkkels.

100 g smør
2,5 dl vann
150 g hvetemel
4 egg

220 * i 20-30 minutter.

  
Smelt smør i biter sammen med vannet, kok opp.
Ha i alt hvetemelet , ta pannen fra varmen og rør sammen.
  
Helt til massen slipper bollen. La den avkjøle bare såvidt, sånn at egget ikke koagulerer.
Rør så i ett og ett egg.

Det siste egget piskes sammen og du tilsetter litt og litt,
røren skal bli seig, men ikke flytende. Sånn som på bilde.
Jeg brukte relativt små egg idag, og brukte alle 4.
Men med 4 store egg er det mulig at du ikke trenger alt…
  
Ha deigen i en sprutepose og lag små rosetter.
Eller sett på bakeplaten med to barneskjeer.
Litt avstand.
 
Stek 220* Jeg brukte varmluft og senket da temp til 210*
Denne oppskriften ga  to brett.
Når du ser at vannbakkelsene har sluttet å «svette» er de klar.
Slå av ovnen og la de stå litt og akklimatisere seg før du tar dem ut.
Skjøre små saker dette, som egentlig tåler mer enn du tror….
Husk: ikke åpne døren første halvdel av steketiden!! Gjerne ikke før helt på slutten.
  
Avkjøl helt på rist, skjær av toppen og fyll i ønsket fyll.
Jeg har bringebærkrem i mine.

Dryss over godt med melis…..

Og nyt…

Mmmmmm, så det tyter ut en eksplosjon i søte smaker i ganen….

Disse har jeg servert på klubb, og de ble vel mottatt.

#vannbakkels #klubb #oppskrift #små #enkle #gode #lett #smakfulle #lekre

Please follow and like us:

2 hendelser på “Små vannbakkels. Så godt, så enkelt!”

  1. Det er godt det, og de her så delikate og gode ut :)) Har laget en gang for mange år siden.. ble ok , men ikke så fine som dine her..så får prøve din oppskrift en gang…:)Klem og fin helg til deg <3Annebe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.