Sjokoladekjeks med havremel. Litt sunnere.

Litt sunnere sjokoladekjeks på en lørdag:

Jeg lovte dere litt sunnere kjeks til å ha på kjøkkenbenken,
gjorde jeg ikke?
Her kommer 1 av 3 kjeks-sorter jeg bakte i dag.
Disse skal hjelpe meg til IKKE å spise sjokolade på kvelden.

Åh….nevnte jeg forresten at disse kjeksene inneholder sjokolade??

Cookies – Verdens beste smutthull!

Disse er laget på havremel, men også på halvparten brunt sukker, noe som gir herlig smak.
De er sprø i kantene og seige i midten…..himmelsk!

Og på Søstrene Grene idag fant jeg den perfekte kjeks-skål!

Kjeksene inneholde og sjokolade og hasselnøtter.
Bytt ut nøttene med din favoritt, og man KAN ha mer sjokolade i om ønskelig,
i orginaloppskriften som jeg fant på dinmat.no, var mengden sjokolade doblet!
Det syntes jeg ble VEL mye, mens en av guttene mente jeg burde droppet «de der nøttene» og økt sjokolademengden…..

Vel, det er januar, 200 g sjokolade i 22 kjeks er nok!

Sjokoladekjeks med havremel ca 20-22 stk

100 g smør
125 s sukker
125 g brunt sukker
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
150 g havremel
2 ss hvetemel
1,5 ts natron
200 g mørk sjokolade 70%
125 g hasselnøtter

Stekes 10-12 min 180* (gjerne varmluft, flere brett om gangen, snu om på brettene når halve tiden er gått.)

Rør smør og sukker godt sammen (også brunt sukker) Ha i ett og ett egg,+ vaniljeekstrakt, rør godt imellom.
Ha havremel, mel og natron.
Hakk hasselnøttene og sjokoladen (eller bruk sjokoladeknapper)
Ha i til sist.
Bruk en isskje eller ss og lag små boller. De flyter utover, 6 på hver plate er max.
Vil du ha enda større kjeks kun fire på hver plate.
Stekes 10-12 min 180* til de er flatet helt ut og boblet litt opp i kantene.
Avkjøl litt på bakepapiret slik at de stivner før du forsiktig fører dem over på rist.
Jeg pleier å dra hele bakepapiret over på risten og la dem avkjøle minst 5 minutter før jeg tar dem av.

Oppbevares i tett boks.

Kjeks med havremel…nesten sunt jo!

Kos deg på kvelden med noen kjeks og en kopp god chai-te….eller kakao.
Passer godt på en ruskekveld som denne!

#oppskrift #kjeks #cookie #hjemmelaget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.