Regnvær er kjeksvær.
Enhver dag er en perfekt dag å lage noen kjeks,
for kjeks er alltid godt å ha i kakeboksen.
I tilfelle været letter og man vil ut på tur,
da er det kjekt å ha litt kjeks til proviant…
Eller om man bare blir hjemme,
og koser seg i sofaen med noen sprø kjeks.
Jeg laget kjeks idag fordi jeg plutselig kom over disse søte kjeksutstikkerne,
dem kjøpte jeg i sommer,
men hadde altså ikke prøvd dem….før nå.
Og siden det regnet ute i dag, laget jeg Regnværskjeks, etter Nigella Lawson`s oppskrift.
Regnværskjeks.
100 g lysebrunt sukker
85 g smør, mykt
1 egg
25 g malte mandler, helst skoldete (jeg kjøper ferdig malte på helsekost)
175 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
Rør smør og sukkker godt sammen, pisk inn egget, bland det tørre,
og miks forsiktig i til alt samler seg. Ha litt mer mel i hvis deigen er for klisset.
Men ikke jobb for mye med deigen, da blir den seig.
Klem den flat og pakk i plast, før du kjøler den i kjøleskap i minst 1 time.
Kjevle ca 1/2 cm tykk deig, bruk mel på kjevle og bordet, og stikk ut med kjeksutstikkere,
eller pepperkakeformer i passelig størrelse.
Legg på bakepapir, stek på 180* ca 15 minutter, litt mindre om du ønsker lysere kjeks,
jeg liker mine litt godt stekt!
Avkjøl på rist, oppbevares i tett boks.
Kakene kan glaseres med melisglasur om ønskelig.
Men er veldig gode bare som de er….
#kjeks #regnvær #oppskrift #søte #sprø
deilig da :=) jeg har bakt brød i regnværet og lett etter en lett men god oppskrift på sjokoladekake,en som holder seg lenge uten å måtte frysast,har jo tropisk aroma,men har du et annet forslag := en keg kan ha på buda i kjelleren fra i morgen og frem til helgen
Hei. Denne er fin: http://www.minmatgaleverden.no/2018/04/14/firelags-sjokoladekake-saftig-mektig-og-holdbar/
eller denne om du vil ha litt forskjellig fyll: http://www.minmatgaleverden.no/2018/05/13/saftig-sjokoladekake-med-sjokoladekrem-vaniljekrem-og-bringebaergele/ Begge kan jo brukes og fylles med det en vil, men ikke pisket krem når den skal stå lenge da. Disse blir bedre en dag eller to etter de er laget 🙂
takk for oppskrifter :=)