Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Jeg gjør det! Men ikke si det til min mor!! | MinMatgaleVerden

Jeg gjør det! Men ikke si det til min mor!!

Hverdagsliv

Når du er oppvokst i mellomklassen,
på 70-80 tallet som meg,
er det ting som setter spor.

Dype spor.

Et av disse, som har lurt seg under huden,
og som er vanskelig å blir kvitt,
er det å spare.

For vi sparte på alt, og vi sløste ikke i min oppvekst.

Det var ikke sånn at vi hadde dårlig råd,
jeg merket aldri noe til det,
men vi levde heller ikke i overflod.

Og sånt henger fast hos meg.

Som når jeg laget middag i går,
fiskesuppe,
og ville lage litt stekt brød med hvitløksmør til.

Akkurat idet jeg skal slå på ovnen,
hører jeg i bakhode.

«Du skal vel ikke varme opp hele ovnen for skarve tre brødskiver??»

Mye varme for tre brødskiver, mye strøm som kunne vært spart….

Dette hadde aldri min mor gjort!
Da hadde hun muligens heller stekt skivene på stekepannen…

Men jeg kjenner jeg er blitt trassig med årene.
Jeg «skiter» litt i det.

Og slår på hele stekeovnen, for å varme tre skarve brødskiver!

Jeg holder på å rive meg løs.

Fra oppveksten på 70-80-tallet!

Og det kjennes deilig!

Men for guds skyld!

IKKE SI TIL MIN MOR AT JEG SLO PÅ HELE DEN SVÆRE STEKEOVNEN FOR Å VARME TRE SKARVE BRØDSKIVER!

#gamlespor #snillpikesyndromet

Ps. For å bøte på skaden dette påførte min sjel, varmet jeg to små smuldrepai med bringebær og lakris på ettervarmen. Til dessert. (Nei, Gubben ville ikke ha, så jeg spiste begge selv.) Men altså, jeg fikk brukt litt mer av den varmen! Og det kjennes godt i sjelen.

6 hendelser på “Jeg gjør det! Men ikke si det til min mor!!”

  1. Vi lærte å spare og eg er enig vi skal ikkje sløse,men å nekte segselv noe betyr og at man tror det er lite tilgjengelig for oss og ikkje spesielt overflod sinnstilstand. Ergo holder vi oss litt tilbake når vi tror at det ikkje er nok, eller at vi må spare til senere….osv
    Det er alltid nok.det er nok strøm..det er nok varme….hva våre foeldre gikk gjennom handler om at de igjen *betalte* for at deres foreldre opplevelde den store depresjonen i 1930, og gjerne krig..eller kanskje våre foreldre gjorde også
    Deres sinnstilstand er ikkje vår….varm ovnen for 3 skiver.eller la være….men ikkje for å spare fordi det gjorde foreldrene og besteforeldrene våre.
    I så fall vil du sitte i mørke med teppe og stearinlys og blogge om vinteren…..for de brukte ikkje mye strøm på *uvesentlig*e ting 🙂

  2. Ha-ha, men du er fremdeles flink å spare, på shampoer og hårspraier og annet 😀 Jeg er vokst opp samtidig, men noe har gått meg hus forbi tror jeg…for jeg er jo en «sløser» i forhold 😮 Det er jo LURT da, i disse miljø-tanke-tider å spare på ting. Så du er trendy og flink <3 klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.