Hjemmelaget krokan.

Jeg ville ha noe «knas» på cupcakes
og valget falt på krokan.

Hjemmelaget mandelkrokan

Og så fant jeg en skikkelig enkel oppskrift hos

Millasmat.com

Og den har jeg testet ut.

Jepp, veldig enkelt, og veldig kjapt å lage.
Akkurat som jeg liker det.

Hjemmelaget mandelkrokan.

1/2 ss smør
4 ss sukker
4 ss hakkede mandler

Smelt smøret på en liten stekepanne.
Ha på sukkeret og rør litt så det klumper seg.
Hel over mandlene, rør og bre utover om og om igjen,
til massen er lysebrun glad.
Mellomsterk varme.
Pass på så du ikke steker for lenge, brent sukker er ikke godt!

Hell over på et bakepapir som ligger på en bakeplate,
spre utover og la kjølne.
Knus krokanen med et kjevle, og oppbevar på tett glass.

Jeg valgte  å ikke knuse min krokan,
og bruke den som den er i biter,
for å få knas og tyggemotstand i mine cupcakes.

Men det som ble til overs skal jeg nok knuse og bruke på is!

Enkelt, og veldig godt!

#hjemmelaget #krokan #mandelkrokan #mandler

Please follow and like us:

2 hendelser på “Hjemmelaget krokan.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.