Sjokoladetrøfler.

Det er høst,
og på høsten skal man kose seg.
Jeg kjenner jeg gjentar meg selv….
Veldig som jeg skal kose meg i sofakroken!

Men disse kulene er altså SÅ nydelig gode.
Og perfekt å ta med som en vertinnegave,
eller en liten oppmerksomhet til noen som sliter.

De er nemlig uimotståelig gode!

Åh….disse var gode!
Og du,
jeg liker ikke konjakk altså,
men disse….mmmmmm disse likte jeg!

For dette var himmelsk godt…

Konfektkuler som smelter i munnen…

Oppskriften fant jeg i Maison Mat og Vin

Karamell og konjakktrøfler,

150 g mørk sjokolade
1/2 dl kremfløte
1 porsjon karamellsaus (som under)
0,25 dl konjakk
1/2 dl kakaopulver

Karamellsaus:
50 g sukker
1 ss vann
1 ss smør
1/2 dl kremfløte
1 liten klype flaksalt

Karamell: Smelt sukker og vann i en liten tykkbunnet kjele over lav/middels varme.
Rør til sukkeret er oppløst.
La sirupen stå uten å røre i, sukkeret blir hvitt og stivt, før det smelter og får en fin karamellfarge.
Ikke la det bli for mørkt!!
Rist på kjelen om ikke alt sukkeret er smeltet.
Når du har gyllen karamell har du i fløte og smør.
Det bobler veldig, vær forsiktig, men rør til alt samler seg .
Rør inn salt og avkjøl.

Smelt sjokolade og fløte over vannbad. (I en skål over en panne småkokende vann)
Når sjokoladen er smeltet tar du bollen bort, røre sammen og avkjøler 20-30 minutter.
Rør så inn karamellsaus og til slutt konjakk, rør til en glatt masse.
Dekk med plastfolie og avkjøl i kjøleskap minst 3 timer.

Lag kuler som du ruller i kakao.
Oppbevares i lufttett boks i kjøleskap.

Helt utrolig godt!!

Perfekt liten godbit å ha med på fest,
eller å putte i munnen etter en ørliten dupp på sofaen….

Rett og slett Grådig gode!

#trøfler #konjakk #cognac #oppskrift #sjokolade #karamell #konfekt

Please follow and like us:
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.