Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Chiapudding med Bringebær | MinMatgaleVerden

Chiapudding med Bringebær

Jeg har,
som Frodith,
fått en ny favoritt.

Chiapudding!

Så godt, så enkelt, og så sunt!

Nå var nok ikke mine første puddinger like sunne,
for dem laget jeg med helmelk og kokosmelk,
men du VERDEN så godt!

Jeg fant en kokosdrikk på butikken,
som inneholdt under halvparten av kaloriene til helmelken.
Og smaken var virkelig god den og!
Ikke like fyldig,
men dog, så GODT.
Og jeg må tenke litt på kaloriinntaket mitt,
sånn at jeg kan spise og drikke i samme stil.
Altså uten hemninger!
Men med litt begrensninger.

Tykkelsen på puddingen er litt opp til deg selv.
Jeg lager nå min litt tykkere enn i begynnelsen.
Dette er en smaksak, så prøv deg fram.

Chiapudding.

2 dl kokosdrikk
3-4 ss chiafrø
1 ss kokos (kan sløyfes)

Rør godt sammen, la stå på kjøkkenbenken ca 30 minutter,
rør igjen (for å unngå at det klumper seg)
dekk til og sett i kjøleskap over natten.

Alternativ 2, for en fyldigere variant.

1,5 dl helmelk
0,5 dl kokosmelk fra bok/pakke (til matlaging)
2-4 ss chiafrø (jeg startet med 2 ss)
1 ss kokos

Samme fremgangsmåte som over.

Bringebærcoulie /Bringebærsaus

300 g bringebær, frosne
20 g sukker  (juster etter egen smak(
2 ss sitron/lime

Tine bringebær, ha i sukker og sitron.
Mos med stavmikser. Smak til.
Sil gjennom dørslag, ha på spruteflaske eller i mugge.

Kan jevnes med fruktjevner/tapioka eller potetmel,
men ikke nødvendig, og enklere uten!

Smaken blir frisk og god,
og helt perfekt på puddingen!!

Hjemmelaget müsli passer og godt til!

#chiapudding #oppskrift #hjemmelaget

13 hendelser på “Chiapudding med Bringebær”

 1. Det var kjempegodt med musli på også 🙂 Jeg har jukset litt igjen og kjøpt på Kaffebrenneriet. MEN har kjøpt inn til å prøve en «bøtte» med pudding igjen snart 🙂

   1. Jeg lagde den av 2 dl helmelk og 2 ss chiafrø + litt vaniljesukker, og det ble suppe, haha. 😀 Jeg får prøve igjen med 2 dl helmelk og 3 ss chia, så blir den nok tykkere. Mulig det er godt med kulturmelk e.l. isteden.

    1. Oj, min ble klumper første gang, men da rørte jeg nok for lite. Tror og at 2 dl til 3 ss kan bli bra. 2 dl til 4 ss var og greit, men ble litt mye frø, godt når de fikk litt mer plass på en måte 🙂 Kulturmelk kan sikkert være godt. Du får gi en lyd om du prøver 🙂 Spennende dette.

 2. Dette skal jeg jammen prøve! Det der godt ut, og jeg må innrømme at jeg ikke har smakt chiapudding enda, men chiafrø har jeg brukt til andre ting 🙂

 3. I går laget jeg selv. Bringebær – colien er en egen variant, med vaniljesukker og ikke sitron, eller siling, men Med kokos i puddingen. Har nå smakt med pasjonsfruktcoli også, himmelsk 🙂

 4. Jeg har også fått dilla på dette. Frodith kom på besøk, og jeg hadde nettopp forvekslet paprika og den sterkeste chilien som er å oppdrive. Jeg sprang rundt her og var passe desperat. Frodithen beordret meg til å drikke masse vann og å spise chiapuddingen hun hadde med. Jeg forbinder derfor denne puddingen med lindring av brannsår – fornemmelser i hals og svelg! Godt er det også! Bringebær har jeg ikke prøvd som topping enda! Det må utforskes! Har ikke stavmikser, men kan sikkert bruke blenderen.

  1. Blender funker helt fint. Ja det var Frodith som fikk meg og til å prøve. Sikkert god som brannsårlindring og 😀 Bra tips! Ha alltid en chia-pudding klar! Hehe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.