Boller og skolebrød, Tangzhong – style

Jeg elsker denne tangzhong – metoden!

Bollene blir så saftig!
Og like god dagen etter!

Jeg bruker fremdeles oppskrift fra

www.krem.no

For luftigere og lettere boller,
som SAMTIDIG er SÅ saftig,
skal du lete lenge etter.

 

Boller . tangzhong – style.

Kok først opp, under omrøring:

200 g melk
40 g hvetemel

Avkjøl i bakebollen.

175 g melk, kald
20 g gjær
1 egg
460 g hvetemel
1 dl sukker
2 ts kardemomme
en klype salt
75 g smør, i terninger

Når den kokte deigen har avkjølt nesten helt,

ha i resten av ingrediensene utenom smør og salt
La maskinen kna deigen godt, middels fart.
(Jeg har nettopp lært at jeg har eltet min for rolig tror jeg)
Etter ca 10-15 minutter ha i smør i terninger + salt.
Elte videre ca 7-10 min.
Skru farten opp de siste minuttene.
Deigen skal såvidt slippe bollen.
Ta gjerne glutentest. Strekk forsiktig i en liten del av deigen,
den skal være glansfull og seig.
Heve deigen til dobbelt, tildekket med plast og kjøkkenhåndkle.

Trill boller eller skolebrød.
Etterheve ca 30-45 minutter. Tildekket.
Lag forsiktig grop og ha i vaniljekrem om ønskelig.

Stek på 225* 8-12 minutter. (Bollene bruker mindre tid enn skolebrødene)

Lag melisglasur av melis og vann og strø på kokos.

Vil du lage kanelboller på samme saftige vis??

Oppskrift på Kanelboller tangzhong – style

#boller #saftige #hjemmebakt #oppskrift #tangzhong #skolebrød #kremno #nrkmat

Please follow and like us:

2 hendelser på “Boller og skolebrød, Tangzhong – style”

  1. Det er bare nydeligmed ferkst bakverk, men blir lite av det når jeg ikke kan spise gluten. Men det positive er at jeg sparer noen kalorier jeg kan bruke på andre ting he he

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.