Saftig julebrød. Tangzhong style!

Julebrød hører førjulstiden til,
og det er på høy tid vi begynner litt prøvebakst.

Siden jeg har slått meg på

tangzhong

bølgen,
tester jeg like godt å bake julebrød tangzhong style!

Og det gikk veldig bra,
for det ble utrolig godt!

Min mor og far fikk smake brødet nå i kveld,
og min mor var svært fornøyd med hvor mykt og saftig det var!

Jeg ble hekta av

www.krem.no

og hennes entusiasme over tangzhong.
Samt hennes kunnskap om å bake med kald veske og elte lenge.
Bakverket mitt har aldri vært bedre,
og jeg har bakt lenge altså!

Her har jeg tatt utgangspunkt i oppskriften jeg bruker til boller og kanelboller,
men tilsatt stjerneanis for å få julebrød-smaken.
Og så rosiner da!

Tips! For at rosinene skal bli myke og gode,
tar jeg før baking ca 2 dl kokende vann og heller over dem
Legg gjerne i en stjerneanis.
Og litt sukker om du er av den søtladne typen
La stå til deigen er ferdig eltet.

Saftig julebrød.

1 brød

100 g melk
20 g hvetemel

Kokes opp under omrøring og avkjøles helt.

Ha i bakebollen sammen med:

10 g gjær
90 g melk
1/2 dl sukker
250 g hvetemel
1 ts stjerneanis
1 ts kardemomme
1/2 egg (Pisk et egg sammen, bruk halvparten, spar resten til pensling)

Elte deigen 10-15 minutter i maskin.
Ha så i:

ca 37 g mykt smør
En liten klype salt

Elte videre ca 10-15 minutter til deigen blir skikkelig seig.
(Dra forsiktig i den, og den skal ikke ryke.)
Hvis ikke elte litt mer.
Dra opp tempoet godt mot slutten av eltetiden så deigen virkelig samler seg.

100 g rosiner
Ha så i rosinene som er silt og presset vann utav.
(hvis du har bløtt dem, se tips over)
Og elte dem forsiktig inn i deigen.
Dekk til og sett til heving til dobbel størrelse.

Vil du ha runde brød så bruk en ca 17″ springform eller lignende.
Du kan og bruke vanlig brødform, deigen må komme litt nedenfor kanten,
så den får plass å vokse på.
Tenk at den skal bli dobbelt så stor.

Bruk bakepapir i bunnen av formen.
Og spray kantene med formfett.
(Jeg sprayet ikke kantene, så min satt fast, det kan du se på bildene)
Etterheve tildekket ca 40 minutter
Pensle med resten av egget.

Sett inn i forvarmet ovn, varmet opp til 230*
Senk temperaturen til 200* og stek i ca 30 minutter.
Se til brødet den siste tiden,
og legg et bakepapir på toppen om det blir for godt stekt på toppen

Fjern forsiktig formen. Avkjøl på rist.
Kan fryses.

Har du lyst å bake boller med samme saftige metode
får du oppskrift her:

Oppskrift Boller/kanelboller Tangzhong style

Nydelig julebrød!
#julebrød #tangzhong #oppskrift

Please follow and like us:

2 hendelser på “Saftig julebrød. Tangzhong style!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.