Panna Cotta med brunost, pepperkakekrydder og eggelikør.

En nyttårsdessert av de helt spesielle.
Juledesserten som overgår det meste.

Og enda så fancy-pancy den høres ut,
så er den altså utrolig lett å lage.

Jeg nøt den som den var, med sprø pepperkaker til.

Her kan du friske den opp med bringebær-coulis
(moste bringebær med litt sukker og sitron)
Knuse pepperkaker og strø som pulver på.
Eller servere med ferske bær.
Litt syrlig multesyltetøy tror jeg og smaker fantastisk godt til.

Oppskriften er min egen.
Og som du ser, her kan du justere alt etter hva du har i hus.
Du behøver ikke ha alle elementene i.
Smak deg frem!

Panna Cotta med brunost,
pepperkakekrydder og eggelikør.

1,5 dl fløte
0,5 dl kondensert melk (Eller vanlig fløte, ha da i en ss ekstra sukker)
25 g sukker
3-4 snaier brunost (jeg brukte fløtemysost)
2,5 plate gelatin

2 dl biola naturell/surmelk
1 liten ts pepperkakekrydder
2 ss eggelikør (kan sløyfes)

Pepperkake til pynt

Hvis du nå oppdager at du ikke har hverken eggelikør, brunost, kondensert melk eller pepperkakekrydder, så kan du bruke  original oppskrift.

PannaCotta med surmelk Oppskrift

Varm opp fløte, kondensert melk og sukker.
Imens legger du gelatinplater i bløt i kaldt vann.

Rør til fløten såvidt koker, rør inn brunost til den smelter.
Ta av varmen.
Bland så inn den myke gelatinen som du kryster vannet ut av.

Avkjøl litt.

Rør pepperkakekrydder og eggelikør inn i biola/surmelk

Bland forsiktig inn i fløteblandingen som har avkjølt litt.

Hell desserten i serveringsglass/skåler. ca 4 stk
Desserten er mektig, små porsjoner er nok.

Dekk med plastfolie når den er avkjølt og sett i kjøleskap noen timer til den stivner helt.
Server med en bit pepperkake og gjerne en bærsaus/ferske bær

#dessert #nyttår #nyttårsdessert

Please follow and like us:
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.