Sjokoladeterter med salt karamell.

Søte små terter,
med fyll av salt karamell.
Glasert med sjokoladeganache.

Kan det bli bedre?

Disse serverte jeg på bursdagen min fredag.

Jeg har laget en lignende variant før,
men da med større terter, og uten kanel.
Oppskrift på sjokoladeterter

Sjokoladeterter.

Bunn:

100 g smør
3/4 dl melis
1 eggeplomme
2 dl hvetemel
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 ts kanel

Rør smør og sukker hvitt og luftig,
rør inn eggeplomme.
Bland hvetemel, kakao, vanilje og kanel,
og bland i.

Jeg bruker k-krok/grind til hele prosessen.

Pakk deigen i plast og la hvile kjølig minst 20 minutter

Smør ca 20 sandkakeformer med formfett/smør.
Bruk en pensel for å få fett i alle kriker og kroker.

Kjevle deigen litt flat, gjerne mellom to lag plastfilm.
Skjør ut biter og kle hver sandkakeform.
Sett kjølig, minst 30 minutter før du steker.
Ellers vil kaken krympe.
Prikk alle kakene med en gaffel FØR steking,
for å unngå at de buler opp på midten.

Stek 10 minutter på 180*
Avkjøl på rist, legg dem opp ned og avkjøl så helt.

Klem FORSIKTIG på formen med en hånd,
og hold den andre hånden under for å ta imot.

Kakene er skjøre og kan lett knuse.
Men med et lite klem, og mottak med andre hånden,
fikk jeg ut 17 av 19 helt hele. En ble helt knust, en knakk av en bit på kanten.

Salt karamell

175 g sukker
0,6 dl vann
1,25 dl fløte
25 g smør
en god klype flaksalt

Smelt sukker og vann over middels/sterk varme til det blir brunt.
Ikke rør! Pass på så det ikke bli svidd.
Ha i fløte og rør, her bobler det veldig så vær forsiktig så du ikke brenner deg. la koke noen minutter til og ha så i smør og salt.
Hell over de avkjølte tertene og la avkjøle før du setter dem inn i kjøleskap noen timer.

Sjokoladeganache

100 g kokesjokolade, mørk
1 dl fløte

Hakk sjokoladen, varm opp fløten.
Hell fløten over sjokolade, eller omvendt.
Vent litt, og rør så til en glatt masse.
Avkjøl litt før du heller forsiktig over hver terte.

Sett kaldt til servering.

Please follow and like us:
error

4 hendelser på “Sjokoladeterter med salt karamell.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.