Gubben ble 50! Og for en fest!

Feiringen av Gubbens 50-års dag er over.
Og for en feiring det ble.

Han ble feiret og hyllet som en konge:

Kong Ivar av Åsane!

Med tilhørende kappe og krone.
Som seg hør og bør for en konge.

 

Jeg laget mat i flere dager,
virkelig kost meg på kjøkkenet har jeg,
og da er det hyggelig med så mange gode tilbakemeldinger.
For det har jeg fått. Tatt til meg. Og nytt!
Gjestene har vært raus med komplimenter,
og det har jeg virkelig satt pris på!
Den beste var vel:

Fantastisk godt!
Tre ting som utmerket seg:
Den saftige kyllingen,
Ostepaien,
og dine lange lekre ben.

Jeg hadde laget quiz med spørsmål om Gubben.
Samt t-skjorter i premie.
Vi ble plutselig mange som gikk rundt med Gubben 50 t-skjorter.

Det ble grilling med fotballspørsmål.

 

Og jeg fikk den gode idèen å bevege meg bort i tequila-kroken.
Og fra tequila til scenen var det kort.
Jeg sang karaoke og følte meg som en stjerne.
Men det ble vel kanskje en litt vel god mix i glasset.
Fra bobler til rødvin, til øl i beer-pong, og så tequila….

Dagen derpå ble en slitsom affære.
Særlig for sånne som meg,
som da ikke klarer sove mer enn 3-4 timer med alkohol i blodet.
Litt utpå dagen tok jeg med meg Bonnie og gikk opp til festlokalet.

Det første som møtte meg var denne kaken….
Da kom jeg på at den hadde jeg satt der ja,
for å ta med i taxien når vi skulle hjem.

Det hadde jeg helt glemt gitt!

Men kaken sto pent der den, dessverre var plasten blåst litt til siden,
så kaken var dyvåt, enda den SÅ helt nydelig god ut fremdeles.

Jeg kan vel ærlig innrømme at jeg ikke erindrer hele slutten av festen,
men, som jeg har lært meg av boken jeg fikk til jul:

«Den edle kunsten å gi f**n!»

Så betyr det veldig lite, at jeg ble litt på en snurr av de tequilaene,
og jeg gir en god f**n.

Festen ble en suksess.
Jeg er stolt av å ha kommet i mål med tapas og kaker til 53 personer.
Med god hjelp av Gubben,
som hadde ansvar for håndpillede reker, scampi og indrefilèt.

God hjelp fra Guttene, i frakt av mat og dekking og rydding.

For ikke snakke om de 3 gutta som var med og hjalp på kjøkkenet under festen.
Det hadde aldri gått uten dem!
Som svigermor sa:
FOR noen kjekke og flinke ungdommer som var på kjøkkenet!!

Ellers gjorde jeg alt selv. Fordi jeg liker å gjøre alt selv.

Jeg er fornøyd med kroningen av kongen,
og kappen som ble sydd med hjelp av min eldste bror,
han som kan alt vet du….

Og jeg er fornøyd med quiz og t-skjortene ,
som ble trykket med hjelp fra min andre bror.

De er gode å ha, de der brødrene mine.

Jeg er strålende fornøyd med festen.
Og det samme er Gubben.
Han fikk så mye fint,
morsomme kort og gjennomtenkte gaver.

Og alle som var på festen gjorde sitt for at det ble en uforglemmelig fest.
Med beer-pong, karaoke, dans og spel.

Da er det bare for Gubben å styre fremover mot 100-års festen.
DET skal bli fest det!

Bilder: Morten Jørgensen, Melinda og Øystein.

Link til oppskrifter:

Lun byggrynssalat

Pavlova med Hjemmelaget Vaniljekrem 

Sarah Bernard i langpanne

Pikekyss med smak av lakris

Kjøttboller  Her en variant uten egg og melk.
På festen var kjøttbollene med egg, men ikke melk.
Sausen var en paprikasaus, hvor jeg grillet paprika og fjernet skinnet,
noe som gir en nydelig litt røykt smak. Sammen med løk og hakkede tomater.

Hvis noen lurte på det 😀

Please follow and like us:

2 hendelser på “Gubben ble 50! Og for en fest!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.