Hjemmelaget twix. Enkel å lage, perfekt å gi bort!

Kom plutselig over denne hjemmelagede twix`en.
Lurer på om jeg ikke skulle ha laget noen sånne…..

Kanongodt!
Og hvorfor ikke bruke dette som en liten ekstra julegave??
Eller som en liten oppmerksomhet til noen du setter pris på??

Pakk hver bit i litt cellofan,
knyt en hyssing på,
og vips! En liten mini-tvix.

Smaker nydelig….sammen med en kopp kaffe…eller et glass iskald melk…

Denne var enkel å få til.
Tar litt tid,
men kan gjerne lages over flere dager!

Oppskriften har jeg hente fra min gamle blogg.

Hjemmelaget Twix

Bunn:
115 g smør
43 g melis
1/2 egg
1 ts vaniljeessens
125 g hvetemel
1/4 ts salt

Stekes 150* ca 30 minutter


Rør smør og melis hvitt, bland i egg og vaniljeesens.
Ha så i hvetemel og salt og kna sammen til en deig.
La den hvile i kjøleskap 1 times tid.

Trykk den ut i en liten form,  (ca 20×20)
Stek den 30 minutter på 150* Roter formen  halveis.
Avkjøl helt.

Lag karameller.

(Disse kan fint brukes som de er og)

100 g sukker
55 g  brunt/rårør-sukker (jeg tok litt av hvert)
60 ml sirup, lys
60 ml kondensert melk, SØT type.
120 ml  kremfløte
55 g smør
1/2 vaniljestang, frøene inni

Kok sammen, 10-20 minutter i en tykkbunnet kjele.
Test om karamellen er passe stiv ved å dryppe en dråpe i et glass kaldt vann.
Dersom karamellen stivner og har fin konsistens er den ferdig.

Hell karamellen over den kalde bunnen og la den stå til den er helt kald og stiv.

Nå skal du ha en plate med kjeks og karamell.

Skjær opp i ønsket størrelse.
Bruk en god kniv og skjær forsiktig så ikke kjeksen knuser.
Skjokoladetrekk.

150 g lys kokesjokolade/melkesjokolade
10-12 g delfiafett

Smeltes i vannbad.
Dypp sjokoladen så topp og sider dekkes,
Legg den så til tørk med kjeksbunnen ned.
Den vil henge litt fast når den stivner,
så legg den på et skjærebrett e.l. som gjør det enkelt å løsne med en tynn smørekniv

Sett kjølig

Please follow and like us:
error

1 hendelser på “Hjemmelaget twix. Enkel å lage, perfekt å gi bort!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.