Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Enkle, myke og gode tynnbrød/tünnbrød /kebablefser | MinMatgaleVerden

Enkle, myke og gode tynnbrød/tünnbrød /kebablefser

Husker du tynnbrødene vi spiste til surstrømmingen?
Vel, om strømmingen ikke smakte helt,
så gjorde tynnbrødene det.

Og jeg fikk lyst å spise noe skikkelig godt i dem.
Noe som ikke var sild…

Jeg laget avlange burgere,
og sammen med rømmedressing og salat ble det skikkelig godt.
Litt cheddarost var heller ikke å forakte.

Her kan du selvsagt fylle med hva hjertet måtte begjære.

Denne oppskriften var enkel,
ikke minst det at brødene stekes på stekepanne gjør hele operasjonen litt greiere. Kjevle en mens en steker, snu halvveis.
Her må du kjevle et par før du finner en god teknikk som passer deg.

Tynnbrød / Kebablefser

8 g fersk gjær
2,5 dl H-melk
25 g smeltet smør
0,5 dl lys sirup
1/2 ts salt
1/4 ts hjortesalt
1/2 ts mortet anis/fenikkel
2 dl siktet rugmel
3-3,5 dl hvetemel

Ha alt i bakebolle og kna til en god deig.
Minst 8 minutter.
Dekk til og la heve ca 30-60 minutter.
Del i biter, her bestemmer du litt selv hvor store du vil ha dem.
Jeg laget mellomstore og endte opp med ca 10-12 stk
Lager du dem mindre får du selvsagt flere….

Trill dem runde og kjevle ut med litt mel.

Stek på tørr stekepanne, middels varme på begge sider til de er brunprikket.
(Eller på takke om du har)

Legg dem i et kjøkkenhåndkle og dekk til. La dem ligge i en stabel så de holder seg myke av hverandres fuktighet.

#kebab #tynnbrød #tünnbröd #oppskrift #recept #enkle #stekepanne #godt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.