Enkle, myke og gode tynnbrød/tünnbrød /kebablefser

Husker du tynnbrødene vi spiste til surstrømmingen?
Vel, om strømmingen ikke smakte helt,
så gjorde tynnbrødene det.

Og jeg fikk lyst å spise noe skikkelig godt i dem.
Noe som ikke var sild…

Jeg laget avlange burgers av kyllingskjøttdeig,
og sammen med rømmedressing og salat ble det skikkelig godt.
Litt cheddarost var heller ikke å forakte.

Her kan du selvsagt fylle med hva hjertet måtte begjære.

Denne oppskriften var enkel,
ikke minst det at brødene stekes på stekepanne gjør hele operasjonen litt greiere. Kjevle en mens en steker, snu halvveis.
Her må du kjevle et par før du finner en god teknikk som passer deg.

Tynnbrød / Kebablefser

8 g fersk gjær
2,5 dl H-melk
25 g smeltet smør
0,5 dl lys sirup
1/2 ts salt
1/4 ts hjortesalt
1/2 ts mortet anis/fenikkel
2 dl siktet rugmel
3-3,5 dl hvetemel

Ha alt i bakebolle og kna til en god deig.
Minst 8 minutter.
Dekk til og la heve ca 30-60 minutter.
Del i biter, her bestemmer du litt selv hvor store du vil ha dem.
Jeg laget mellomstore og endte opp med ca 10-12 stk
Lager du dem mindre får du selvsagt flere….

Jeg kjevler dem med rutet kjevle.
Har du ikke det så bruk vanlig, og stikk brødene med gaffel før du steker dem.  (Ellers vil de blåse seg opp)

Stek på tørr stekepanne, middels varme på begge sider til de er brunprikket.

Legg dem i et kjøkkenhåndkle og dekk til. La dem ligge i en stabel så de holder seg myke av hverandres fuktighet.

#kebab #tynnbrød #tünnbröd #oppskrift #recept #enkle #stekepanne #godt

Please follow and like us:
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.