Sjokoladefondant. Enkel å lage dagen før. Server og imponere på klubb!

Dette er vel en av de beste desserter man kan få….

Lunken Sjokolade som renner ut og møter friske bringebær og is…

Vi spiste dette på lørdag.

Sjokoladefondant.

100 g sjokolade, mørk kokesjokolade
100 g smør
4 egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel

Smelt smøret og smelt sjokoladen i smøret. La stå litt.
Pisk egg og sukker sammen. Bland rørene sammen.
Sikt i hvetemel og bland inn.

Hell i godt smurte porsjonsformer.

Mine former er små, jeg bruker silikon-muffinsformer.
Så jeg fikk 8 stk.

Tips! Frys fondantene før steking. Da steker de fra utsiden og inn, så du er sikker på at kjernen er flytende.

Du kan og steke fondanten med en gang om du vil.
Men man bør alltid steke en prøvekake.

Ovn: 220* ca 8-10 minutter. Har du frosne fondanter, kanskje enda et eller to minutt mer.
Men her må du prøve med en. Størrelse, ovn og frossen/ikke frossen spiller inn.
Test med en.

Trikset med å fryse dem er jo og genialt om du skal servere dette på klubb.
Test steketid dagen før. Og ta fondantene fra frys og i ovn før desserten serveres.

La fondanten avkjøles et par minutter i formen før du hvelver den på fat.

Dette var min testkake. Og et lite minutt til hadde vært perfekt.
Senere på kvelden stekte jeg til flere, og da var de perfekt stekt.
Men lyset var der ikke, så det ble ikke noe bilde.

#sjokoladefondant #sjokolade #dessert #klubb

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.