Sjokolade + Jordbær = Sant! Mini-brownies med jordbærmousse!

Nydelige små porsjonsbrownies,
som godt kan brukes til dessert.

Fin kombinasjon av jordbær og sjokolade….

Kan gjerne serveres på kakebordet,
men da kan de med fordel skjæres i to,
sånn at man orker smake de andre kakene og…

Her har jeg brukt en enkel brownies oppskrift, halvert.

Brownies
1 egg
1,5 dl sukker
50 g smør
1 dl hvetemel
1/2 ts vaniljesukker
2 ss kakao

Pisk egg og sukker, smelt smør. Sikt i det tørre, vend inn smøret til sist.
Ha i en liten form, ca 20×20, firkant.
Stek 190* ca 20 minutter

Avkjøl på rist, ta den ut av formen etter noen minutter, forsiktig!

Lag Jordbær-mousse

3 plater gelatin
2,5 dl jordbær i biter
0,3 dl sukker
1,25 dl kremfløte

Legg gelatinen i kaldt vann.
Mos jordbærene sammen med suukker i stavmikser.
Sil det igjennom et dørslag, eller finmasket sil om ønskelig.
Varm litt av jordbærpurèen,
rør inn gelatinen i den varme purèen.
Visp den raskt inn i resten av jordbærpurèen.
Pisk kremfløten stiv, og bland den med jordbærpureen.

Sett kjølig til den skal brukes,
men ikke for lenge sånn at den stivner helt!!
Skjær ut ringer av den avkjølte brownies.
Her bør du ha en høy utstikker!
La utstikkeren stå i,
og fyll på med mousse.

Jeg hadde bare en utstikker, og måtte fylle en og en, vente til de var stivnet litt,
og fjerne utstikker forsiktig.
Her kan man kjøpe stiv plast og legge inni utstikkeren, sånn at man kan lage flere om gangen.
Den blir da og enkelre å fjerne fra kaken, her må man skjær rundt med kniv.
Det blir fire porsjonskaker.
Sett kjølig til mousse`en stivner.

Lag Ganache

Ca 0,3 dl fløte
ca 30 g mørk sjokolade

Varm opp fløten, legg i knekke sjokolade,
vent til det smelter, rør til en glatt masse.

Hell ganache på den stivnete mousse

Og sett kjølig igjen!

Pynt med 1/4 jordbær
Og server!

Nydelig!

Perfekt å imponere med på klubb.

#brownie #porsjonskake #klubbkake #klubb #jordbær #jordbærmousse #oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.