Nydelige små porsjonsbrownies,
som godt kan brukes til dessert.
Fin kombinasjon av jordbær og sjokolade….
Kan gjerne serveres på kakebordet,
men da kan de med fordel skjæres i to,
sånn at man orker smake de andre kakene og…
Her har jeg brukt en enkel brownies oppskrift, halvert.
Brownies
1 egg
1,5 dl sukker
50 g smør
1 dl hvetemel
1/2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
Pisk egg og sukker, smelt smør. Sikt i det tørre, vend inn smøret til sist.
Ha i en liten form, ca 20×20, firkant.
Stek 190* ca 20 minutter
Avkjøl på rist, ta den ut av formen etter noen minutter, forsiktig!
Lag Jordbær-mousse
3 plater gelatin
2,5 dl jordbær i biter
0,3 dl sukker
1,25 dl kremfløte
Legg gelatinen i kaldt vann.
Mos jordbærene sammen med suukker i stavmikser.
Sil det igjennom et dørslag, eller finmasket sil om ønskelig.
Varm litt av jordbærpurèen,
rør inn gelatinen i den varme purèen.
Visp den raskt inn i resten av jordbærpurèen.
Pisk kremfløten stiv, og bland den med jordbærpureen.
Sett kjølig til den skal brukes,
men ikke for lenge sånn at den stivner helt!!
Skjær ut ringer av den avkjølte brownies.
Her bør du ha en høy utstikker!
La utstikkeren stå i,
og fyll på med mousse.
Jeg hadde bare en utstikker, og måtte fylle en og en, vente til de var stivnet litt,
og fjerne utstikker forsiktig.
Her kan man kjøpe stiv plast og legge inni utstikkeren, sånn at man kan lage flere om gangen.
Den blir da og enkelre å fjerne fra kaken, her må man skjær rundt med kniv.
Det blir fire porsjonskaker.
Sett kjølig til mousse`en stivner.
Lag Ganache
Ca 0,3 dl fløte
ca 30 g mørk sjokolade
Varm opp fløten, legg i knekke sjokolade,
vent til det smelter, rør til en glatt masse.
Hell ganache på den stivnete mousse
Og sett kjølig igjen!
Pynt med 1/4 jordbær
Og server!
Nydelig!
Perfekt å imponere med på klubb.
#brownie #porsjonskake #klubbkake #klubb #jordbær #jordbærmousse #oppskrift