Gode tur-lapper stekt på bål.

Tenkte jeg måtte ta med oppskriften på gode tur-lapper.
Og noen bilder fra en tur vi gikk i 2011.
Begynner å bli noen år siden gitt.

Vi har vært på fjelltur,
hele familien,
enda guttene beyrdret at ingen ungdommer går på fjelltur!!
Og når jeg kommenterte den deilige stillheten der oppe, kom det kjapt :
«ja der ser du! Ingen ungdommer her»

Men maten smakte og turen var fin,
det var vi alle enige om!
Og her kommer oppskriften på :

Ekstra gode tur-lapper

6 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 ts natron
1 ts bakepulver
2,5 dl kulturmelk
2 dl fløte
1 dl melk
3 store egg
100 g smeltet smør.

Dette blir en ganske tykk røre,
perfekt å lage lapper av,
men ikke så perfekt å ha på tomme brusflasker.
Jeg måtte finne plastbeger med skrulokk.
(disse er veldig gode, kjøpt i spania)


Ha tørre ingredienser  og melk i mixeren og kjør godt sammen,
ha i egg,
og til sist smeltet smør.

Hell over på tette plastburker eller lignende.
(eller la røren svelle på kjøkkenbenken og stek lappene inne…..litt juks men….)

Gå en tur opp i fjellheimen mens røren sveller på ryggen.

Ta gjerne med en trebent hund.

Tenn opp et bål og lag klart til en stekepanne
(dette har vi gjort før, vi har leirplass med stekepanne og en hendig rist…
men det går uten rist og, og en takke er enda bedre)

Stek lappene på hver side.

Og legg på litt brunost, syltetøy eller sukker.
Brunost var klar favoritt idag.

Til slutt fikk Bonnie seg en hel lapp hun og,
og den var god!!

En fantastisk herlig søndagstur i oktober,
på en dag der det skulle regne…..
vi fikk ikke en dråpe på oss,
og fremdeles er det opplett.!!

Tenk så mange som ikke har gått tur idag siden det skulle regne!!
Hør aldri på værmeldingen, bare gå!!

For denne turen ville jeg virkelig ikke gått glipp av.
En perfekt søndag!!

#tur #lapper #oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.