Stablebrød med parmesan og urter. Server på klubb eller som lørdagskos

Dette brødet lurte jeg litt på å bake i dag,
siden Gubben har kommet hjem fra Spania med masse gode oster,
deriblant parmesan.

For dette brødet er perfekt på en søndag,
som tilbehør til det meste,
eller bare som det er…..med litt aioli til kanskje?

Oppskriften er hentet fra min gamle blogg

Dette stabelbrødet var bare knallgodt,
og fikk god omtale på klubben…

Jeg serverte det til bulgursalat, svinekjøttrullade og rømmedressing.

Et litt sprøtt lokk, og en himmelsk myk kjerne…..
Med mye god smak…

Stabelbrød med parmesan

25 g gjær

2 dl vann
2 dl melk
1 ts salt
2 ss olivenolje
1 ts honning
1 egg
ca 10-11 dl hvetemel

Smeltet smør
litt sitron
flaksalt
finrevet parmesan
fersk timian og basilikum

Ha alle ingrediensene til brødet i kjøkkenmaskin, la den jobbe minst 10 minutter til en smidig deig,
ikke bruk mer mel enn nødvendig.
La deigen hvile 10-20 minutter, tildekket.
Kjevle et rektangel, pass på at deigen har mel under seg, og ikke klistrer fast i bordet.
Pensle med smeltet smør, dryss over litt flaksalt, masse revet parmesan, finklippet timian og basilikum, samt drypp over sitron.
(ca 1/2 liten sitron)
Del deigen i fire lange remser. (på langs)
Legg deigremsene oppå hverandre, skjær dem i biter, og plasser dem sidelengs i en brødform, med bakepapir i bunn, og smurte kanter.
Etterhev 30-40 minutter. Tildekket.  Stek midt i ovnen.
10 minutter på 225*, 20-30 minutter på 200*
(Sett brødet inn på 225*, etter 10 minutter senker du temp til 200*, stek i 30-40 minutter tilsammen)

Fjern forsiktig fra form,( hjelp til med en myk smørkniv) Avkjøl på rist.

Godt tilbehør…..godt klubb-brød….

#stablebrød #brød #parmesan #oppskrift #krydderurter #klubb

1 hendelser på “Stablebrød med parmesan og urter. Server på klubb eller som lørdagskos”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.