Dessert er undervurdert,
og burde brukes mye oftere…
Denne panna-cotta er laget med vanilje, surmelk og hasselnøtt melk.
Hasselnøtt smaken går igjen i hasselnøtt-hippen, den sprø iskjeksen.
Av denne porsjonen får du fire porsjoner dessert….
Og har du ikke hasselnøtt-melk, kan du bytte den ut med mer surmelk…eller fløte…eller melk…
Pannacotta med hasselnøtt-melk og pasjonsfrukt.
2 dl kremfløte
1/2 vaniljestang, frøene og stangen
75 g sukker
3 plater gelatin
1 dl surmelk
1 dl hasselnøtt melk, (kan erstattes med surmelk/fløte/melk)
4 pasjonsfrukt
Kok opp kremfløte med sukker og vaniljestang. Legg gelatin i bløt.
Når blandingen akkurat har kokt opp, rører du til sukkeret er oppløst.
Tips:Gni gjerne frøene fra vaniljestangen med litt sukker før du blander dem i,
da løser de seg bedre opp i blandingen.
Kryst vannet av de bløtede gelatinplatene og rør dem inn i den varme blandingen.
La avkjøle litt, ha så i hasselnøttmelk og kulturmelk.
(Surmelken bør ikke has i for varm blanding, da skiller den seg)
Hell i pene glass for servering.
Sett kjølig i noen timer før servering, til de stivner.
Del pasjonsfrukt i to, bruk en teskje og grav ut herligheten.
Hell over den stivnede pannacotta, og server med sprø iskjeks.
Sprø iskjeks. Hasselnøtt Hippen.
Synes du pasjonsfrukten blir for syrlig, kan du blande inn litt melis.
Nyt en god dessert….
#pannacotta #hasselnøtt #oppskrift