Jeg bare måtte,
og smaken og konsistensen fornektet seg ikke!
SÅ saftige, SÅ gode!
Jeg brukte vanlig oppskrift,
alà Kanelboller tangzhong – style
Men tilsatte en god klype trådet safran som jeg mortet sammen med kardemommekjernene.
Lussekatter Tangzhong – style
Kok først opp, under omrøring:
200 g melk
40 g hvetemel
Avkjøl i bakebollen.
175 g melk, kald
20 g gjær
1 egg
460 g hvetemel
1 dl sukker
2 ts kardemomme
en klype safran, tråder, mortes
en klype salt
75 g smør, i terninger
Når den kokte deigen har avkjølt nesten helt,
ha i resten av ingrediensene utenom smør og salt.
La maskinen kna deigen godt, middels fart.
(Jeg har nettopp lært at jeg har eltet min for rolig tror jeg)
Etter ca 10 minutter ha i smøret i terninger + salt.
Elte videre ca 7-10 min, gjerne lengre
Skru farten opp de siste minuttene.
Deigen skal såvidt slippe bollen.
Ta gjerne glutentest. Strekk forsiktig i en liten del av deigen,
den skal være glansfull og seig.
Heve deigen til dobbelt, tildekket med plast og kjøkkenhåndkle.
Trill og lag lussekatter.
Etterhev ca 45 minutter, tildekket
Pensle med egg, trykk ned rosiner,
og stek på 230* varm ovn ca 5 minutter,
senk temp til 200* og stek videre 5 minutter.
Følg med så ikke lussekattene blir brent.
avkjøl på rist.
Kan fryses.
Saftige og veeeeldig gode!
#lussekatter #tangzhong